Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVIJEST IZ SUSJEDSTVA: BiH ministar koji je studirao 12 godina imenovao misicu...

VIJEST IZ SUSJEDSTVA: BiH ministar koji je studirao 12 godina imenovao misicu za savjetnicu

Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić kojemu je trebalo 12 godina da bi završio privatni fakultet odmah je poduzeo korake kako bi popunio svoj ured a za savjetnicu je postavio bivšu misicu, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji.

Marina Ševkušić, nova savjetnica ministra Lučića, poznata je po tome što je 2016. osvojila naslov druge pratilje Miss planeta Zemlje za BiH.

Tu informaciju Ševkušić je podijelila s javnošću na svom profilu na jednoj društvenoj mreži navodeći pri tom kako ima master diplomu iz međunarodnih odnosa odnosno diplomacije.

Na mrežnim stranicama moguće je pronaći informaciju da je Ševkušić svojedobno bila projekt menadžericom “Akademije za usavršavanje ‘Future'” namijenjene “svima onima koji pokazuju afinitet za modu”.

Uz to što je u svom uredu zaposlio bivši pratilju Miss planeta Zemlje iz BiH, novi ministar Lučić postavio je i predstojnika svog ureda, Mlađena Božovića koji je zapravo prvotno bio kandidat za tu istu ministarsku poziciju.

Božović nije postao ministrom jer su za njega u parlamentu odbili glasovati zastupnici iz bošnjakih stranaka inzistirajući da na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice dođe stručna osoba koja svojim kvalifikacijama može zajamčiti odgovorno obnašanje te dužnosti.

No nakon što je Božovićeva kandidatura propala alternativa mu je postao Lučić koji je, osim što je studirao više od desetljeća, i srednju školu završio za pet umjesto za četiri godine jer je treći razred morao ponavljati.

I Lučić i Božović kadrovi su Demokratskog narodnog saveza (DNS), malene stranke iz Prijedora koja je postala dijelom vladajuće većine u BiH zahvaljujući koaliranju sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Brat novog ministra Mladen Lučić ujedno je kum predsjednika DNS-a Nenada Nešića.

Hina /foto Pixabay

- Oglas -