Najnovije izdanje prestižnog MICHELINOVOG vodiča donijelo je značajna priznanja za gastronomsku scenu Splitsko – dalmatinske županije. Restoran Krug dobio je prvu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je restoran K.užina Split uvršten na listu Bib Gourmand, oznaku koju MICHELIN dodjeljuje restoranima s kvalitetnim jelima po pristupačnim cijenama.
Novost je i da je restoran Franka u Trogiru dobio preporuku u vodiču. Time se, u ovogodišnjem ažuriranom MICHELINOVOM izdanju, nalazi ukupno 21 restoran iz Splitsko – dalmatinske županije, a cijeli popis dostupan je na službenoj stranici – objavili su iz TZ Splitsko-dalmatinske županije. Makarska rivijera u ovom vodiču zastupljena je s dva restorana, a u pitanju su restoran Jeny u Tučepima i Nicolo Polo u Gradcu.
Kako navode iz županijskog TZ-a, priznanje potvrđuje sve jaču poziciju Splita i Splitsko – dalmatinske županije na kulinarskoj karti Europe. MICHELINOVI inspektori, poznati po visokim kriterijima i anonimnosti, prepoznali su kvalitetu navedenih restorana, koji se sada, uz ostale na području Splitsko – dalmatinske županije koji su već izborili svoje mjesto na MICHELINOVOJ listi, ističu kao mjesta za vrhunske gastronomske doživljaje.
– Ovo je iznimno priznanje i još jedan dokaz da je gastronomija jedan od najsnažnijih aduta Splitsko – dalmatinske županije. Čestitam svim djelatnicima turističkog sektora, posebno onima u gastronomiji, koji svakodnevno predano rade kako bi se istaknuli na tržištu i predstavili bogatstvo naše kulinarske ponude svijetu.
– Naša strategija usmjerena je na razvoj gastronomije kao jednog od najprepoznatljivijih elemenata turističke ponude, na čemu kontinuirano radimo kroz projekte poput „Dalmatinske marende“ i uspješnu kandidaturu za Europsku regiju gastronomije 2027., za koju se intenzivno pripremamo. Ovo novo priznanje je dodatna potvrda da idemo u pravom smjeru – izjavila je Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije.