Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaVIDEO: MAKARSKO KULTURNO LJETO Ovo ćete moći gledati i slušati do ponedjeljka...

VIDEO: MAKARSKO KULTURNO LJETO Ovo ćete moći gledati i slušati do ponedjeljka 8.srpnja

Mada je svečano otvaranje u utorak 2.srpnja na Kačićevom trgu, program Makarskog kulturnog ljeta 2019. službeno kreće dan ranije, na istom mjestu. Program je predstavljen posljednjeg dana svibnja od strane Grada i Turističke zajednice Makarska i donosi ukupno sedamdesetak događanja, a mi smo se potrudili predstaviti kako bi mogao zvučati, i izgledati, sadržaj prvog tjedna.

Grupa Ozon (Trilj) prvi su na listi ovogodišnjih imena, a grupa koja izvodi rock obrade i autorski material nastupa u ponedjeljak 1.srpnja od 21 sat na Kačićevom trgu.U utorak 2.srpnja čekaju nas dva događanja – Gradska galerija Antuna Gojaka ugošćuje svoju prvu u ciklusu ljetnih izložbi, fotografa Vladimira Janeka iz Češke, organiziranu u suradnji s Unijom likovnih umjetnika grada Olomouca. Nakon toga u 21 sat na programu je svečano otvaranje ovogodišnjeg programa uz podizanje zastave Makarskog kulturnog ljeta na Kačićevom trgu, a potom opereta Vesela udovica u izvedbi Opera B.B. iz Zagreba.
Program se u srijedu seli na Plišćevac, gdje se kod PŠRD Arbun od 21 sat organizira druga po redu Ribarska večer ovog ljeta, a potom se događanja ponovo vraćaju na središnju pozornicu u gradu. Četvrtak 4.srpnja tako donosi folklornu večer uz nastupe makarskog FA Tempet i kulturno umjetničke udruge Mosor iz Gata.
Idućeg dana je prvi u nizu klapskih petaka ovog ljeta – otvaraju ga prijatelji i dobro poznati gosti makarskih pozornica te višestruki pobjednici našeg Festivala klapa uz mandoline i gitare, Klapa Kaše iz Dubrovnika.

Prvi vikend programa vraća se na jednu od najljepših lokacija u gradu, Park fra Jure Radića, gdje sve do ponedjeljka traju Glazbene noći pod zvijezdama. Manifestacija započinje u subotu 6.srpnja uz Musicu Mediteranu, nastavlja se u nedjelju 7.srpnja uz Hollywood film music, a prvi tjedan događanja na Makarskom kulturnom ljetu zatvaraju Jelena Radan i grupa Meritas.O.Franić

Kratki sažetak jučerašnje izvedbe Vesele Udovice na humanitarnoj priredbi, u čast našoj velikoj spikerici, voditeljici i urednici Helgi Vlahović Brnabić. Bila nam je iznimno velika čast sudjelovati. Želimo svu sreću djeci iz Specijalne bolnice za kronične bolesti Gornja Bistra! 😊❤ #operabb #dielustigewitwe #themerrywidow #veselaudovica #charityconcert #humanitarnikoncert #koncertnadvoranavatroslavlisinski #kdvl #maladvorana #ususretzivotu #opereta #inmemoriam #lionsklubkontesanera #singers #musicians #dancers #balerine #culture #zagreb #franzlehar #grisette #backstage #fun

Objavljuje Opera B.B. Zagreb u Srijeda, 28. veljače 2018.

 

- Oglas -