Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaVEČERNJI OBJAVIO SNIMKU RAZGOVORA S BELJAKOM Bernardić se složio da se pozove...

VEČERNJI OBJAVIO SNIMKU RAZGOVORA S BELJAKOM Bernardić se složio da se pozove i Most

Večernji list objavio je, nakon poreknuća i tvrdnja o laži, snimku razgovora s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom u kojem je rekao da je predlagao predsjedniku SDP-a Bernardiću da se u koaliciju pozovu sve moguće ideološki različite stranke kojima je zajedničko da su protiv HDZ-a.

Taj je dnevni list u ponedjeljak je objavio udarnu vijest s naslovom “Beljak: SDP je nudio koaliciju i Mostu”. Beljak je ubrzo porekao da je u dogovoru sa SDP-om suradnju nudio i Mostu, a Bernardić je ustvrdio da je objava tog lista laž, no Večernji je zatim objavio snimku razgovora Beljaka i njihovog istaknutog novinara Denisa Romca.

“Dakle, mi smo imali, ne znam, prije 80 godina izbore kojima je opozicija, a tu možemo povući paralelu, gdje se pod vodstvom Vlatka Mačeka na izborima 1938. okupila cjelokupna opozicija. Od krajnje ljevice do krajnje desnice protiv vladajućih. U tom smislu sam ja i predlagao Bernardiću i on se s tim složio, da se pozovu, govorimo o mjesecu prije mjesec dana, čak i Most i sve moguće ideološke različite pozicije, a kojima je zajednički nazivnik taj da su protiv HDZ-a. Međutim, naravno, od strane Mosta nije bilo interesa. Dakle, s podsmijehom se tome pristupilo”, kaže Beljak u objavljenoj snimci.

U snimci Beljak dodaje da je to učinio “inkognito”.

“Više onako izbjegavajući teren, predložio i Grmoji i Petrovu. Međutim to je s podsmijehom odbačeno, a što je i jasno jer se radi o neostvarenim HDZ-ovcima koji ne promišljaju niti su ikad promišljali o bilo kojoj drugoj priči osim HDZ-a”, govori Beljak u snimci.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja oštro je odbacio tvrdnje čelnika HSS-a, rekavši kako mu je “nejasan Beljakov motiv da ovako laže”.

Bernardić je izjavio da je tekst Večernjeg lista u kojem se navodi da je Beljak, u dogovoru s njim, razgovarao o širokoj predizbornoj koaliciji s Mostom laž te da je to demantirao i Beljak.

Beljak je danas u razgovoru za N1 televiziju kazao da je to bio kratak razgovor od nekoliko minuta na hodniku.

“Ne vidim kakva bi to bila afera i problem, jasno izbori se približavaju i HDZ pokušava napraviti sve da pokušaju razbiti koaliciju, naravno neće uspjeti. Ne bih htio dalje raspravljati na tu temu, nije to bio službeni razgovor, nego kuloarski, hodnički razgovor, nije bilo govora o bilo kakvim pregovorima i suradnji, nego tek nabačena ideja koja naravno nije naišla na nikakvu reakciju”, rekao je Beljak.

Dodao je da je ideja bila njegova te da je razgovor bio u smislu da se okupe sve snage koje su protiv HDZ-a, ali ništa više negoli legitimno razmišljanje i ništa više od toga.

HDZ je u ponedjeljak poručio kako se „Restart koalicija” već u prvom tjednu treba restartat i kako su to pravi pokazatelj razine neozbiljnosti dvojice “čelnika opozicije”.

“‘Restart koalicija’ već se se u prvom tjednu treba Restartati. Dugo su trajali. Nakon afere s plagiranjem naziva koalicije, već danas se Bernardićeva družina potrošenih plagijatora počela raspadati. Bernardić optužuje Beljaka da laže, jer je potonji izgleda razotkrio pregovore između SDP-a i MOST-a, koji su trebali ostati u najstrožoj tajnosti”, objavio je HDZ na svom facebook profilu.

Hina /Screenshot YouTube

- Oglas -