Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUskoro kreće uređenje pješačke staze od Zadarske, uključuje raskošnu rasvjetu i cvjetnjake

Uskoro kreće uređenje pješačke staze od Zadarske, uključuje raskošnu rasvjetu i cvjetnjake

Uskoro bi se trebalo krenuti s radovima na uređenju pješačke staze od zapadnog početka Zadarske ulice sa serpentinom ceste za Veliko Brdo, za koje je provedena javna nabava te je odabran izcvođač Mata d.o.o. Naime, u proračunu za ovu godinu bilo je predviđeno 65 tisuća eura, no prošlog je tjedna u rebalansu proračuna za 2023. iznos povećan na čak 120 tisuća eura. Budući je javna nabava uredno provedena te izabran izvođač s ponudom od 74.939,40 eura s PDV-om, a predviđeni iznos bio je 75 tisuća eura plus PDV, od Grada smo tražili objašnjenje ide li se na proširenje projekta i zašto se u toliko mjeri korigirao iznos.

Kako nam je odgovoreno iz Grada, nakon što je u proračunu predviđeno 65 tisuća eura, u ispitivanju tržišta naknadno je utvrđeno kako to nije dovoljno te je procijenjena vrijednost uvećana na 75 tisuća plus PDV (cca 95 tisuća eura). – Da bismo potpisali ugovor s izvođačem bilo je potrebno osigurati sredstva u iznosu od 95 tisuća eura te osigurati sredstva za stručni nadzor i nabavku stupova javne nabave, što ukupno iznosi 115 do 120 tisuća eura, stoji u odgovoru Grada.

Autor projekta šetnice je Goran Juričić, a u projektu se navodi kako je istočni dio prilagođen hodanju sistemom naizmjeničnih podesta, a zapadni dio kao rampa koja omogućuje vožnju biciklom i kolicima. Predviđa se LED rasvjeta te početni i završni dijelovi jače iluminacijski naglašeni, kao i cvjetnjaci.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -