Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaU SUBOTU Pokazna radionica "Zlatne ruke" makarskih dizajnerica koje su oživjele Prvosvibanjsku...

U SUBOTU Pokazna radionica “Zlatne ruke” makarskih dizajnerica koje su oživjele Prvosvibanjsku ulicu

U subotu, s početkom u 19 sati, održat će se pokazna radionica “Zlatne ruke” u organizaciji Green Kala Arta.

Radionicu vode tri makarske dizajnerice i obrtnice, Tina Divić (Rintintina), Marija Ivanković (Ruke Design) i Marina Šimić Obradović (Marina Design), ili, kako iz Green Kala Arta poručuju, tri para kreativnih, spretnih i vrijednih ruku s neiscrpnom potrebom za stvaranjem.

Radi se o radionici kojom će se demonstrirati proces stvaranja dizajnerskih komada, a sve to ciljano je uklopljeno, kako nam je ispričala Marija Ivanković, u koncept instalacija “Imaš zlatne ruke” zagrebačkog kolektiva The All koji je dio projekta Maestrale.

– Instalacije su posvećene zlatnim rukama obrtnika, a činjenica je da u našoj kali imamo četvoro obrtnika koji stvaraju svojim rukama, što je zaista dosta na tako malom prostoru, rekla nam je Ivanković dodajući kako će ubuduće, naredna dva tjedna, program Green Kala Arta biti uklopljen u Maestrale.

Stoga će i dani održavanja umjesto dosadašnjih petaka biti subote. Sljedeće subote u trenutno najljupkijoj kali Makarske nastupa Django trio.

A ove subote, uz atraktivnu pokaznu radionicu, kreativni i kulturno angažirani organizatori osigurat će i dobru glazbu uz nezaobilaznog DJ Spajića te fine koktele iz Starog mlina.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -