Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAU Makarskoj obilježen Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja

U Makarskoj obilježen Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja

Povodom obilježavanja Europskog dana zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja – 18. studenog 2021. godine, u prostorijama Osnovne škole „Stjepan Ivičević“ u Makarskoj, dana 17.11.2021. godine policijski službenici odjela prevencije Policijske uprave splitsko-dalmatinske održali su predavanje učenicima od petog do osmog razreda.

Osim toga su na prostoru ispred škole postavili info pult radi ostvarivanja kontakata s građanima i dijeljenja informativnog materijala na temu zaštite djece od svake vrste zlouporabe i zlostavljanja, a pogotovo seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja putem interneta.

Osim toga, putem sredstava javnog priopćavanja javnosti će se ukazati na ovaj događaj, istovremeno prezentirati brojčani pokazatelji stanja i kretanja pojave seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece na području nadležnosti Policijske uprave splitsko-dalmatinske te prenijeti poruke i dati savjeti za djecu i roditelje u cilju prevencije ove vrste kaznenih djela na štetu djece.

MD / foto PU SD

- Oglas -