Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKASrednja strukovna škola Makarska dobitnik Erasmus akreditacije za strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

Srednja strukovna škola Makarska dobitnik Erasmus akreditacije za strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) prihvatila je prijavu koja se vodi pod brojem 2022-1-HR01-KA120-VET-000110493 u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za 2022. za program Erasmus+, te je Strukovnoj školi dodijelila Erasmus akreditaciju za strukovno obrazovanje i osposobljavanje. Akreditacija se dodjeljuje za razdoblje od 1. veljače 2023. do 31. prosinca 2027 – javljaju iz SŠ Makarska.

Erasmus akreditacija dodjeljuje se ustanovama s dokazanom kvalitetom u provedbi nacionalnih i internacionalnih projekata i projekata mobilnosti u svrhu poticanja strategije internacionalizacije.

Nositeljima Erasmus akreditacije pojednostavljene su prijave na KA1 i KA2 mobilnosti te će omogućiti strukovnim nastavnicima škole te sadašnjim i budućim generacijama učenika stjecanje novih kompetencija, osobni i profesionalni razvoj kroz obavljanje stručne prakse i stručno usavršavanje u ustanovama širom Europe.

Projekt vođen pod brojem 2022-1-HR01-KA120-VET-000110493 koji je predviđen za realizaciju u sklopu Erasmus akreditacije temeljen je na sljedećim ciljevima:
1. Osigurati stručno usavršavanje nastavnika kako bi se oni osnažili u svrhu usavršavanja kurikuluma i kvalitetnije provođenje strukovnog obrazovanja.
2. Omogućiti učenicima kvalitetnu stručnu praksu u području strukovnog obrazovanja s ciljem stjecanja određenih znanja i kompetencija kako bi se povećala njihova zapošljivost.
3. Internacionalizacija škole sa ciljem obogaćivanje školskog kurikuluma novim izvannastavnim aktivnostima.

Kako bi realizirali navedene ciljeve, projektni tim Srednje strukovne škole će u sljedeće tri godine osigurati stručnu praksu u inozemstvu za 56 učenika i 18 nastavnika strukovnih predmeta.Erasmus akreditacija nagrada je i veliko priznanje svim učenicima i nastavnicima koji sudjeluju u različitim nacionalnim i internacionalnim projektima u svrhu internacionalizacije škole – kazali su iz SŠ Makarska.
MD/foto MD

- Oglas -