Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKSARAJEVO FILM FESTIVAL : Otvorene prijave za Teenaction, kratki tinejdžerski film iz...

SARAJEVO FILM FESTIVAL : Otvorene prijave za Teenaction, kratki tinejdžerski film iz izolacije

Sarajevo Film Festival: Otvorene prijave za Teenaction

– Sarajevo Film Festival raspisao je natječaj kojim poziva tinejdžere da u izolaciji snime kratki film i prijave ga za TeenAction program Festivala.

Natječaj je otvoren do 21. lipnja, a film koji se prijavi na natječaj može se preuzeti i prikazati na festivalskim društvenim mrežama i na kino projekcijama u sklopu Sarajevo Film Festivala.

Prijaviti se mogu mladi od od 13 do 18 godina iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske ili Srbije. Film može biti snimljen na mobitelu i trajati od jedne do sedam minuta.

Link (Facebook, Youtube, Dailymotion) šalje se na mail teenaction@sff.ba ili u privatnu poruku na Facebook page TeenArena – Sarajevo Film Festival. U poruci pored linka treba napisati svoje ime i prezime, adresu i godinu rođenja.

Cijeli film mora biti autorski rad, može biti igrani, animirani ili dokumentarni i ne smije biti stariji od 21. ožujka ove godine.

Svatko bira sam temu i žanr, no zabranjene su scene ekstremnog nasilja, naglašenog seksualnog dijaloga ili one koje na bilo koji način potiču govor mržnje, diskriminaciju i netoleranciju.

Mladi filmaši mogu snimiti film sami ili s više ljudi, uz pridržavanje socijalne distance, ne smiju koristiti nikakvu muziku za koju nemaš autorska prava, trebaju imati dopuštenje svih sudionika za njihovo pojavljivanje u filmu.

Jedna osoba može prijaviti više radova, a radovi mogu prethodno biti prijavljeni ili prikazani na drugim radionicama ili natjecanjima.

Hina / ilustracija Pixabay

- Oglas -