Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKARebalans proračuna usvojen, Paunović prozvao oporbu da nedizanjem ruku sabotiraju projekte škole...

Rebalans proračuna usvojen, Paunović prozvao oporbu da nedizanjem ruku sabotiraju projekte škole na Zelenki

Prvi rebalans proračuna usvojen je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća s osam glasova za, tri protiv i jednim suzdržanim. Glavni razlog prvim izmjenama proračuna kupnja je zemljišta za izgradnju sportske dvorane Osnovne škole oca Petra Perice vrijedno 900 tisuća eura, no u izmjenama su se našle i neke druge “korekcije”.

Te druge izmjene, poput skidanja sredstava kulturnoj infrastrukturi (Merkur 5, Industromontaža) ili za Trg pape Ivana Pavla II, nisu se svidjele oporbi. HDZ je tako najavio da će glasati protiv takvih izmjena, a Ivana Miočević Franić iz NLO-a da će ostati suzdržana.

Gradonačelnik Zoran Paunović poručio je kako to znači da ne podržavaju projekt dogradnje osnovne škole i projekt izgradnje sportske dvorane. Vijećnica NLO-a Miočević Franić rekla je da su to predodžbe i insinuacije gradonačelnika te rekla kako nema pravo imputirati oporbi da je zbog nepodržavanja rebalansa protiv navedenih projekata na školi.

Vijećnik Marko Ožić Bebek je kazao kako mu nije jasno zašto u ožujku cijena koju su vlasnici tražili za otkup nije bila prihvatljiva, a sad jest, iako, kako je ustvrdio, riječ je o istom iznosu od 315 eura. Naime, Bebek se o ovim dvama projektima interesirao na Vijeću u veljači, kad mu je Paunović rekao kako je cijena koju traže vlasnici parcela previsoka te kako bi pristajanje na tu cijenu bilo nezakonito.

I.Ćirak /foto O.F.

- Oglas -