Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPRVA LINIJA OBRANE Pandemija uzelu stotu žrtvu među liječnicima u Italiji

PRVA LINIJA OBRANE Pandemija uzelu stotu žrtvu među liječnicima u Italiji

Smrt izazvana pandemijom covid-19 ubrala je u Italiji svoju stotu žrtvu među liječnicima u četvrtak, objavila je liječnička udruga.

Posljednja žrtva je 62-godišnja liječnica obiteljske medicine iz gradića Mire u pokrajini Veneto, objavila je u četvrtak liječnička udruga Fnomceo.

Italija je preplavljena žrtvama smrtonosne pandemije i od svih država ima najveći broj žrtava, a medicinsko osoblje plaća bolan danak u bolnicama i izvan njih zbog nedostatka zaštitne opreme poput rukavica i zaštitnih maski za lice.

“Svaka žrtva ostavila je dubok ožiljak na koži i u srcu svakog talijanskog liječnika”, rekao je Filippo Anelli, predsjednik udruge Fnomceo.

“Nestašice i propusti doista su teško razumljivi, a još je teže opravdati ih imajući na umu ove tragične brojke”, rekao je Anelli.

U subotu je Carlo Palermo, predsjednik sindikata liječnika Anaao Assomed rekao da je umrlo približno 120 medicinskih radnika, među kojima 80 liječnika i 40 medicinskih sestara i njegovatelja.

U srijedu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom, a od tog broja gotovo 10 posto, preciznije 13.522 su medicinski radnici.

Hina

- Oglas -