Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANATJECANJE ZA DODJELU CESBA MED NAGRADE 2019: Gradu priznanje za primjer...

NATJECANJE ZA DODJELU CESBA MED NAGRADE 2019: Gradu priznanje za primjer dobre prakse

Grad Makarska sudjelovao je na natjecanju za dodjelu CESBA MED nagrade 2019. u sklopu kojeg se ocjenjuje doprinos urbanih mjesta povećanju održivosti u svojoj lokalnoj zajednici, te dobio priznanje kao primjer dobre prakse.

Riječ je, naime, o priznanju koje se dodjeljuje gradovima, gradskim četvrtima, naseljima, općinama jer su projektima koje provode ili su ih provodili pozitivno utjecali na kvalitetu života svojih stanovnika, imali pozitivan učinak na klimu i resurse, te općenito doprinijeli povećanju održivosti. Grad Makarska je u kategoriji gradova između 10.001 do 50.000 stanovnika izdvojen kao primjer dobre prakse.

Cilj dodjele nagrade je promocija najboljih projekata i uspostavljenih praksi i predstavljanja iskustava lokalnih zajednica na provedbi projekata održivog razvoja (energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, održivo gospodarenje otpadom, pametna rješenja, održivi turizam, zaštita bioraznolikosti i dr…).
Nagrada se sastoji od priznanja najboljim primjerima i dobrim praksama, promocije u okviru Europskog tjedna održivosti koji se održao u Bruxellesu, te uvrštavanja primjera u brošuru o dobrim praksama razvoja lokalnih zajednica, među kojima će biti i priča Grada Makarske.

Natjecanje za dodjelu CESBA MED organizirano je u okviru CESBA MED projekta koji se financira iz Interreg Mediterranean programa, a koji okuplja 13 europskih zemalja koji zajedno rade na održivom rastu u regiji. Cilj programa Interreg MED je promicanje održivog rasta u području Mediterana poticanjem inovativnih koncepata i praksi te razumnim korištenjem resursa i podržavanjem socijalne integracije putem integriranog i teritorijalno utemeljenog pristupa suradnji.
Izvor: www.makarska.hr

- Oglas -