Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotDOGAĐANJA NA TRI LOKACIJE Gradski muzej Makarska i Malakološki muzej pripremaju se...

DOGAĐANJA NA TRI LOKACIJE Gradski muzej Makarska i Malakološki muzej pripremaju se za Noć muzeja

Iz Gradskog muzeja Makarska objavili su program događanja u sklopu nadolazeće Noći muzeja u petak 26. siječnja. Program će se odvijati u prostoru Galerije Gojak, u Ljetnoj rezidenciji na Kačićevom trgu te u Kotišini u Velikom kaštelu.

Tako će, prema najavi, Interpretacijski centar Veliki Kaštel u Kotišini biti besplatan za razgledavanje u vremenu od 15 sati pa sve do 21 sat.

S druge strane, prostor Ljetne rezidencije na Kačićevom trgu ugostiti će dvije radionice: prva je na redu “Mali rasplesani prijatelji Galerije” od 18 – 19 sati, a zbog ograničenog broja sudionika potrebna je najava na broj 098 1847 572.

Radionica “Nasmijani kistovi” na programu je od 20.30 do 23 sata. Maksimalan broj sudionika je 15 a prijave se također obavljaju na broj 098 184 7572.

U izložbenom prostoru Gradske galerije Antuna Gojaka u 20 sati slijedi svečano otvaranje izložbe fotografija HPD Veliko Brdo “Biokovo u mom oku”.

Također, najavljeno je i virtualno izdanje izložbe likovnih radova učenika nastalih kroz projekt Gamifying Heritage – proučavanje kulturne baštine grada Makarske. Projekt vode tri škole, OŠ dr. Franje Tuđmana, Brela, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića i Srednja strukovna škola Makarska.

Jučer je program za ovogodišnju Noć muzeja objavio i Malakološki muzej, možete ga pročitati ovdje.
O.F./foto MD

- Oglas -