Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPreuređuje se hotel "Rivijera", veliki planovi Valamara očito su na dugom štapu...

Preuređuje se hotel “Rivijera”, veliki planovi Valamara očito su na dugom štapu zbog prostornog plana

U tijeku su radovi na preuređenju hotela “Rivijera” skupa s paviljonima koji podrazumijevaju konkretan “make over”, no sve u okviru gabarita. Naime, očito je da su veliki planovi Imperial Riviere za sada stavljeni na čekanje jer podrazumijevaju rušenje i potpuno novi raspored, ali i prometnicu. Podsjetimo da bi teniski tereni po planu koji je bio predstavljen prošloj vlasti selili ispod benzinske pumpe, a ispod centralnog hotela bili bi suitovis 5 zvjezdica. Da bi se to realiziralo potrebno je, međutim, izmijeniti Prostorni plan, a to se aktualnim tekstualnim izmjenama ne može, pa Imperial Riviera mora čekati “pravi” plan s grafičkim izmjenama.

S obzirom da ni ovaj “hitni” nije usvojen nakon dvije i pol godine, moguće je da su investitori procijenili da je adaptacija “Rivijere” ili “Sunny Resort by Valamar” kako su nazvali ovaj turistički kompleks, hitna investicija, jer novi prostorni plan koji bi to omogućio je za sada na dugom štapu.

Posljednji put kad smo kontaktirali s upravom, a bilo je to u siječnju ove godine, dobili smo sljedeći odgovor na upit o poslovnim planovima: Uz prethodno ostvarenje određenih pretpostavki, od imovinsko-pravnih pa do prostorno-planskih, a uz podršku nadležnih lokalnih te regionalnih tijela, investicija cilja realizirati turistički proizvod visoke vrijednosti i doprinijeti razvoju kvalitetnog i održivog turizma u destinaciji Makarska.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -