Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPOSAO ZA REDARSTVO I POLICIJU Pogledajte ilegalni deponij na gradilištu na kojemu...

POSAO ZA REDARSTVO I POLICIJU Pogledajte ilegalni deponij na gradilištu na kojemu je sinoć buknuo požar

Jučer u večernjim satima, točnije, oko 21 sat, aktivirala se vatra na području Zelenke te su na teren izašli i vatrogasci, a kako nam je potvrdio Dražen Nemčić, voditelj komunalnog redarstva, riječ je o nepropisno odloženom otpadu koji je zapaljen te su podnesene prijave protiv posjednika i vlasnika nekretnine.

Situacija je, kako doznajemo od stanara, bila prilično dramatična jer je smrad s ilegalnog deponija bio nesnosan, a čuli su se, kako vele, i zvukovi slični detonaciji. Očito je zapaljena različita vrsta smeća poput stiropora, plastičnih boca, kartona i slično.

– Već popodne je na teren izašao komunalni redar koji je utvrdio da se radi o nepropisno odloženom otpadu poput stiropora i slično. Podnesena je prijava protiv posjednika koji je odložio otpad, kao i vlasnika nekretnine koji je strani državljanin.

Ima svakako elemenata za postupanje po Zakonu o gospodarenju otpadom, a s obzirom da je na teren izašla i policija te da se ovdje vjerojatno radi i o ugrozi ljudskog zdravlja, vjerujem da ima elemenata i za podizanje optužnog prijedloga, no taj ćete dio morati provjeriti s policijom, kazao nam je Nemčić.

Vatrogasci su ugasili požar te se i u kasnijim satima pratila situacija kako se ne bi dalje rasplamsalo. Dio deponija je privremeno zatrpan.

Policiji smo poslali upit o statusu ovog slučaja, no odgovor do zaključenja pisanja člankla nismo dobili te ćemo ga objaviti čim nam ga Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije pošalje.

Ivona Ćirak /foto privatni album

- Oglas -