Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotPETAK U PRVOSVIBANJSKOJ Grafička dizajnerica Camille već godinu živi i radi u...

PETAK U PRVOSVIBANJSKOJ Grafička dizajnerica Camille već godinu živi i radi u Makarskoj: ‘Uživamo ovdje. u Francuskoj smo bili predaleko od mora.’

Šušur u Prvosvibanjskoj ulici i ovog je petka opravdao očekivanja, a program u organizaciji Green Kala Art ovog je puta predstavio vrlo zanimljivu gošću, francusku ilustratoricu i grafičku dizajnericu Camille Gresset-Kieffer koja je posjetiteljima približila svoj stvaralački proces.

Zanimljivost je svakako da Camille, zajedno sa suprugom, već godinu dana živi i radi u Makarskoj, a da je još prije tri godine došla živjeti u Hrvatsku kao moderni digitalni nomad. Kako nam je kazala autorica, ovo je prvi put da je svoj rad predstavila publici u Hrvatskoj, a u pitanju su ilustracije za francuske klijente i galerije.

– Kako inače sve radim preko interneta, cilj mi je bio predstaviti svoj stil i ilustracije kao proces, od ručnog crteža do digitalnog dodavanja boja. Volim prirodne motive, puno boja i dinamičnost – kaže nam Camille koja, malo nas je iznenadila, izvrsno govori hrvatski jezik. – U Hrvatskoj nitko ne priča francuski pa smo se morali potruditi. Imamo još puno naučiti oko gramatike i svega toga, moram priznati da mi još skoro ništa nije jasno i da puno improviziram -odgovara nam Camille.

Kako kaže, suprug i ona su vrlo zadovoljni životom u Makarskoj. – Makarska mi je jako lijepa, mirno je i uživamo ovdje. Pogotovo uz more, jer u Francuskoj sam živjela dosta daleko od mora, na sjeveru i blizu granice s Njemačkom – govori Camille Gresset-Kieffer.

Program u Prvosvibanjskoj nastavio se i kasnije, uz druženje i glazbu a čini se kako ovaj mali art geto u staroj jezrgi postaje hit makarskog Lita u gradu. Pogledajte više u fotogaleriji. Dodajmo za kraj da će, barem što se tiče nadolazeća dva tjedna, “petak u prvosvibanjskoj” privremeno postati “subota u prvosvibanjskoj” ali o tome više idućih dana.
MD/foto Grad Makarska

- Oglas -