Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotMILE KEKIN NA MEMORIJALU MIKE Niti u solo varijanti ne mogu bez...

MILE KEKIN NA MEMORIJALU MIKE Niti u solo varijanti ne mogu bez Makarana, barem jedan mora svirati sa mnom

Ovogodišnje, osmo izdanje Memorijalnog turnira Mike koje će se održati u subotu 11. svibnja na Gradskom sportskom centru u Makarskoj donosi nam standardno kvalitetan sportski, zabavni i glazbeni program, čija će glavna zvijeda biti jedan od najuspješnijih hrvatskih autora. Kao frontmen Hladnog Piva, Mile Kekin već je dvadesetak godina pri samom vrhu domaće scene, a krajem prošle godine objavio je i svoj drugi po redu solo album Kuća bez krova, čiji će materijal predstaviti našoj publici u parku fra Jure Radića. – Na neki se način osjećam kao na početku karijere – priznat će nam Kekin, čiji je posljednji album zasluženo zaradio čitav niz sjajnih kritika, koje samo potkrepljuje uspjeh dosadašnjih singlova poput Reno 4, Atlas, Samo moja ili Takav par. – Ovo nam je zapravo tek šesti koncert u ovoj postavi, a ujedno i prvi ‘open air’ nastup, na kojem se neće naplaćivati ulaznice. Nadam se da će nas pratiti lijepo vrijeme, a makarskoj publici predstaviti ćemo se najbolje što možemo – dodaje Kekin.

Inače, treba kazati da između glazbenika iz Gajnica i Makarske kao grada već dugi niz godina postoji posebna veza. Ne samo zato što je s Hladnim Pivom prvi put ovdje nastupio još tamo daleke 1995.godine, već i što je kroz veći dio karijere surađivao upravo s glazbenicima iz našeg grada. Dok je Stipe Mađor bio trubač Hladnog Piva čitavo jedno desetljeće, bubnjar Matko Gaće još je u devedesetima bio privremeni član Piva, a sada neizostavan dio postave koja Kekina prati u promoviranju njegovog solo materijala. – Istina, ispada da niti u solo varijanti ne mogu bez Makarana, pa sam morao naći barem jednog člana iz vašeg grada – dodat će Mile, najavivši da Makarskoj priprema jednu posebnu večer s posebnom energijom.

Očekujem jedan energičan i romantičan koncert, onako, pod zvijezdama, a ljudima poručujem da ipak ne očekuju Hladno Pivo već da dođu otvorenih ušiju i srca jer u pitanju je drugačija vrsta emocije i energije. Nadam se da će ljudi doći da čuju kako zvuči Reno 4, Atlas, ali isto tako i one starije pjesme s mog prvog solo albuma ( ‘U dva oka’, koji je pod imenom Mile i putnici objavljen još 2001. ) poput Dolje je bolje ili Maslina. Siguran sam da ćemo se svi zajedno jako dobro provesti – najavit će naš poznati autor.

Uz Milu Kekina i njegov bend, posjetitelji Memorijalnog turnira Mike imat će priliku uživati i u koncertu naših domaćih snaga, izvrsnih Rezervi, a svoj obol glazbenom dijelu dati će i naš legendarni DJ Zoran Spajić.

Ozren Franić

- Oglas -