Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOMedicinski centar Apfel Arene obilježava godinu dana rada

Medicinski centar Apfel Arene obilježava godinu dana rada

Apfel Arena donijela je mnoge novitete u naš grad, a iako se najviše govorilo o sportskim programima i kinu, veliki doprinos boljitku cijele zajednice zasigurno je dao Medicinski centar. Dana 20. studenog rođendan je ove svojevrsne poliklinike u kojoj je građanima svakodnevno dostupan laboratorij, kao i redoviti termini kod brojnih specijalista – objavili su iz Apfel Arene.

Direktorica Tihana Pašalić, uz svoj nutricionistički segment, posvećena je logistici i administraciji. Uspješno je svladala sve početne izazove i osluškujući potrebe Makarana i gostiju postepeno razvijala Medicinski centar Apfel Arene. U protekloj godini postepeno je rasla ponuda, a Tihana je složila tim kojem su pacijenti i njihove raznolike tegobe na prvom mjestu.

Doktor kuće koji brine da sve funkcionira s medicinskog aspekta je fizijatar dr. Vojislav Malešević. On i njegova desna ruka fizioterapeutkinja Katarina Granić i najzahtjevnije slučajeve rješavaju s osmjehom.

Kolika je vrijednost dostupnosti kvalitetnih stručnjaka, najbolje govori podatak kako je u Apfelovom medicinskom centru samo dr. Kristian Jerković u protekloj godini otkrio više od 20 tumora.Suradnja s onkologinjom Tihanom Boraskom Jelavić svježe je partnerstvo, koje su pokrenuli kako bi pružili pacijentima stručnost i podršku kroz često zastrašujući dijagnostički proces.

Jadranka Vela Ljubić, specijalistica otorinolaringologije osobito je omiljena među najmlađim pacijentima, dok su za pulmologiju zadužene doktorica Veljka Ivičević te dr. Tatjana Ivičević. Ortopedska ambulanta s dva liječnika ortopedima dr. Brankom Granićem i dr. Brunom Luetićem čini jednu od okosnica med. Centra.

S novom godinom poslovanja počinjemo i s novim proizvodom u sklopu ortopedske ambulante. Radi se o inovativnoj metodi koja se koristi u liječenju upalnih procesa zglobova, te za simulaciju regeneraciji zglobova krvnog plazmom -PRP.

Uz specijaliste neurologije, kardiologije, pulmologije, urologije, ortopedije i UZV dijagnostike, posljednja novost je i psihijatrijska ambulanta na čelu s dr. Marjanom Milanović.

Podizanje stigme s razgovora o mentalnom zdravlju, neizostavan je korak prema u potpunosti zdravom društvu. Glavna misao vodilja cijelog projekta bila je dovesti one stručnjake koji ovom području nedostaju, a sudeći prema brojnosti pacijenata u prvoj godini rada, to je uspješno i ostvareno. Pacijenti su zahvalni što ne moraju putovati do Splita za specijalistički pregled ili hitno vađenje krvi.

Laboratorij radi od 7 do 17 sati

Svakako je velika prednost vađenje krvi bez naručivanja, čekanja i prema najnovijim smjernicama medicinske biokemije. Važno je naglasiti da ponuda Apfelovog laboratorija obuhvaća sve pretrage moderne dijagnostike, od klasičnih do složenijih, poput tumorskih markera i genetskih pretraga, što je od velikog značaja za brzu dijagnostiku i pravovremeno liječenje.

Uz probleme odlaska liječnika i nedostatka medicinskog kadra na svim razinama u našoj državi, duge liste čekanja i nedostupnost brojnih zdravstvenih usluga, građani su često zabrinuti i poplašeni.

Medicinski centar Apfel Arena olakšao je stanovnicima Makarske rivijere pristup kvalitetnoj medicinskoj skrbi i osigurao im provjerene stručnjake na vlastitom pragu. Do danas broji ukupno 16 liječnika specijalista iz 13 različitih specijalnosti na 180 kvadrata, što ga čini najvećim medicinskim centrom u regiji.

Njihova želja da budu na usluzi sugrađanima, osluškivanje njihovih potreba i pružanje najbolje zdravstvene skrbi, stavila je osmijeh na lice mnogobrojnih pacijenata . Predani rad poput ovog u prvoj godini postojanja, zasigurno će osigurati daljni rast i razvoj medicinskih usluga koje pružaju – ističu iz Apfel Arene.

foto Apfel Arena

- Oglas -