Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Sud 52-godišnjaku trajno oduzeo osobno vozilo zbog teških prometnih prekršaja

MAKARSKA Sud 52-godišnjaku trajno oduzeo osobno vozilo zbog teških prometnih prekršaja

U prekršajnom postupku kojeg je pred sudom pokrenula Policijska postaja Makarska, sud je uz odluku o krivnji i sankciji za počinjenje prometne prekršaja, donio odluku da se od 52-godišnjeg muškarca trajno oduzme osobno vozilo – priopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Kako navode, 11. svibnja prošle godine policijski službenici PP Makarska zaustavili su 52-godišnjeg vozača za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja većeg broja teških prometnih prekršaja i to upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje bilo koje kategorije, na zahtjev policijskih službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju pomoću odgovarajućeg sredstva ili uređaja ili liječničkom pregledu, odnosu uzimanju krvi ili krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu.

Osim toga upravljao je vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, te nije obnovio policu osiguranja od automobilske odgovornosti.

Policijski službenici su 52-godišnjaku privremeno oduzeli osobno vozilo, a nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na sud, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

U prekršajnom postupku utvrđena je odgovornost okrivljenika za počinjenje prometnih prekršaja, izrečena mu je kazna zatvora i novčana kazna u visini 923, 61 €, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja osobnim vozilom „B“ u trajanju od 24 mjeseca, te je sud odlučio da se od okrivljenika trajno u oduzme osobno vozilo.

Sud je prilikom donošenja odluke uzeo u obzir da se u konkretnom radi o recidivistu koji je već do sada do sada sankcioniran za počinjenje najtežih prometnih prekršaja, objavila je splitsko-dalmatinska policija.

- Oglas -