Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTKuglanje: Biokovo prekinulo niz poraza

Kuglanje: Biokovo prekinulo niz poraza

Druga hrvatska kuglačka liga Jug polako se bliži kraju. Do završetka još jedne sezone preostala su još četiri kola (prije jučerašnjih susreta bilo ih je još pet), a u petak su odigrani svi dvoboji 14. kola. Kuglači Biokova dočekali su splitski PZC, kojeg su svladali s 5.0:3.0

Biokovo je u posljednje vrijeme upalo u malu krizu igre i rezultata. Naši kuglači najprije su prije dva tjedna u izravnom dvoboju za drugo mjesto poraženi od Poljuda, a sedam dana kasnije Biokovo je neočekivano poraženo od Prometa. Dvama uzastopna porazima Biokovo je doživjelo blagi pad na ljestvici, no ono što je puno više brinulo bila je mini-kriza u kojoj se našlo. S obzirom da ih je u 14. kolu čekao ogled protiv posljednjeplasiranog PZC-a, znalo se da je taj susret dobra prilika za povratak na pobjedničke staze.

Splićani su pak u prošlom kolu na svom terenu remizirali s Trogirom (4.0:4.0), što je za njih bio jako vrijedan bod. Kako se PZC već neko vrijeme nalazi na poziciji „fenjeraša“, jasno je da ga u preostalih nekoliko kola očekuje grčevita borba za ostanak. Bit će to jaka teška misija za Splićane, no još je puno bodova u igri i prerano je za bilo kakve zaključke.

Jučerašnji dvoboj u Makarskoj ponudio je dosta uzbuđenja, a nova tri boda pripala su Biokovu. Ta pobjeda bila je od iznimne važnosti za njegovo samopouzdanje, a ujedno mu je omogućila smanjenje zaostatka za drugoplasiranim Poljudom (Splićani su u ovom kolu poraženi od Prometa, pa sada imaju tek jedan bod više od Biokova).

Sljedeće kolo igra se za tjedan dana, a Biokovo očekuje gostovanje kod Šubićevca. Dvoboj Makarana i Šibenčana na rasporedu je u petak, 17.02.2023. u 17:00.
Dora Srzić/foto KK Biokovo

- Oglas -