Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaKKUTZ U ŠIMIĆIMA "Realisti" humorom ogolili društvo plitkoće, gluposti, ropstva i otuđenosti

KKUTZ U ŠIMIĆIMA “Realisti” humorom ogolili društvo plitkoće, gluposti, ropstva i otuđenosti

Najmanje 400-tinjak posjetitelja uživalo je jučer u predstavi Teatra Exit u Šimićima, a briljantnim “Realistima” prethodila je poetska večer Stipe Grgasa koji je u 70-toj predstavio svoj pjesnički prvijenac “Zablaće”, nazvan svojevrsnim poetskim endemom.

S Teatrom Exit i njihovim lucidnim kazališnim komadima za očekivati je da pršti i glumačka, i uopće životna energija na sceni, pa je tako bilo i s ovom predstavom premijerno izvedenom u ožujku ove godine.

“Realisti” su odličnim humorom gusto utisnutim u cijelu predstavu odlično ogolili današnje društvo poželjne plitkoće i gluposti, kreditnog, tehnološkog i svakog drugog ropstva, otuđenosti, malograđanštine, šovinizma, pomodnog ekološkog nacizma…Glazbene točke poput remakea “Bohemian Rapsody” ili pak “Bella ciao” te kabaretska forma osvojile su publiku briljantnim, frenetičnim izvedbama mlade glumačke postave (Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Rok Juričić, Fabijan Komljenović i Nikola Nedić) koja je s lakoćom ulazila u različite uloge i situacije, donoseći mikro-svjetove svakodnevice.

Predstava u režiji Matka Raguža je počela iz publike pa se može reći da je interaktivna, premda je interakciju s tučepskom publikom i ambijentom uvijek za očekivati.

Publika je glumce ispratila ovacijama, a nakon izvedbe svi su se mogli počastiti rižotom s plodovima mora i zabaviti se uz pjesmu i druženje.

Večer je začinjena i “druženjem” s Glasnogovornikom u lišću, umjetničkim ambasadorom kKutz-a, pa su tako gledatelji imali priliku počastiti se citatom iz umjetnostiu obliku lista.

Ivona Ćirak /foto

- Oglas -