Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaHZJZ: Covid potvrda nabavlja se isključivo preko eGrađana ili HZZO-a

HZJZ: Covid potvrda nabavlja se isključivo preko eGrađana ili HZZO-a

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je u utorak da se COVID potvrda ne može zatražiti kod njih, već isključivo putem sustava eGrađani ili u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

“Domaći mediji prenijeli su netočnu informaciju kako je navedenu potvrdu moguće dobiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ). Ovim putem obavještavamo javnost kako je EU digitalnu COVID potvrdu moguće zatražiti isključivo putem sustava eGrađani i u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO)”, navodi se u priopćenju HZJZ-a.

U Hrvatskoj je od danas moguće dobiti digitalnu COVID potvrdu, koja vrijedi za putovanja unutar članica Europske unije, a detaljne upute kako zatražiti i dobiti tu potvrdu, nalaze se na ovdje.

Iz HZJZ-a ističu da tehničke upite oko izdavanja potvrda građani mogu uputiti Ministarstvu zdravstva ili HZZO-u. Dodaju da se podaci o provedenim cijepljenjima mogu provjeriti Portalu zdravlja u izborniku COVID-19.

“U slučaju dobivanja poruke ‘Potrebno je urediti podatke o cijepljenju’, najbolje je obratiti se u ustanovu u kojoj je osoba cijepljena radi ispravka podataka ili izabranom liječniku obiteljske medicine u slučaju da je potreban unos podataka”, poručili su iz HZJZ-a.

Hina/foto M.D.

- Oglas -