Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaHAUSER: Ne okupljajte se oko Arene, koncert je unaprijed snimljen

HAUSER: Ne okupljajte se oko Arene, koncert je unaprijed snimljen

Svjetski poznati violončelist Stjepan Hauser koji je prije nekoliko dana za večeras najavio streaming nastup u praznoj pulskoj Areni, pozvao je u ponedjeljak ujutro Puljane da odustanu od okupljanja oko amfiteatra, jer je koncert snimljen unaprijed.

“Zahvaljujem svima na velikom interesu za live streaming koncerta baš kao i želji da dođu do Arene. No, kako smo dobili informacije da ima ljudi koji planiraju doći do Arene u vrijeme streaminga, što nikako nije dozvoljeno niti sigurno, koncert je snimljen unaprijed, a streaming će biti u vrijeme kako je i planirano”, rekao je novinarima Puljanin Hauser.

Dodao je da s obzirom da su javna okupljanja zabranjena, nije želio građane dovesti u situaciju da dolaskom ugroze svoje zdravlje. To je i razlog što sam ovakav koncert i streaming odlučio organizirati, da ga pratite iz sigurnosti vaših domova”, istaknuo je Hauser.

Premda će Arena biti prazna, Hauser na ovom nastupu očekuje “publike više nego ikad, i to one virtualne jer će streaming nastup biti dostupan diljem svijeta” na njegovom YouTube kanalu u ponedjeljak u 19 sati.

Kako je napomenuo, koncert je posvećen borbi protiv koronavirusa, te svim djelatnicima odnosno ljudima koji rade na prvoj liniji obrane protiv koronavirusa.

“U ova teška vremena, ljudski je duh pokazao svu svoju snagu. Našli smo ga u ljudima koji nas svakodnevno okružuju čiji izvanredan posao spašava živote, u radnicima koji su na prvoj liniji i svima nama koji smo samo ostali kod kuće. Premda smo prisiljeni biti razdvojeni, ostali smo zajedno. Ostanimo zajedno dok držimo razmak i nađimo nadu u našoj humanosti”, poručio je Stjepan Hauser, koji će ovim događajem još jednom svijetu pokazati i ljepotu pulske Arene.

Hina / Foto: Pixabay

- Oglas -