Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGRADSKA TRŽNICA Iz Grada: Naručeni su projekti za rekonstrukciju

GRADSKA TRŽNICA Iz Grada: Naručeni su projekti za rekonstrukciju

Što Grad Makarska čini kako bi gradska tržnica bila legalna i kako bi mogla nesmetano raditi, za sada od gradonačelnika Zorana Paunovića nismo dobili, osim početnih informacija o ishođenju uporabne dozvole i nelegalnosti nadstrešnice. U izvješću gradonačelnika je donekle navedeno što se poduzima.

– Gradska tržnica uspješno egzistira dugi niz godina, iako nema potrebne dozvole za obavljanje djelatnosti koje su propisane Pravilnikom o  minimalnim tehničkim i drugim uvjetima koji se odnose na prodajne objekte, opremu i sredstva u prodajnim objektima i uvjetima za prodaju robe izvan prodavaonica.

U svrhu legalizacije i ishođenja građevinske dozvole, koja je preduvjet za utvrđivanje minimalnih tehničkih uvjeta,  prikupljeni su podaci iz zemljišne knjige i katastra, te je izrađeno vještvo o utvrđivanju starosti nekretnine (tržnice), temeljem čega je ishodovana uporabna dozvola.

Prikupljeni su i podaci za izradu idejnog i glavnog projekta za rekonstrukciju, te su naručeni projekti, stoji u izvješću gradonačelnika na ovu temu.

Ivona Ćirak /foto O.F.

- Oglas -