Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGrad Makarska Sveučilištu ustupa 7 dvokrevetnih soba za studente na rok od...

Grad Makarska Sveučilištu ustupa 7 dvokrevetnih soba za studente na rok od 5 godina

Studenti koji su upisani na studij Hotelijerstva i gastronomije, a koji ne žive na području Makarske rivijere te im je potreban smještaj, od iduće će akademske godine imati na raspolaganju sobe u poslovnoj zgradi Gradskog sportskog centra, točnije, nekadašnjoj upravnoj zgradi. Naime, Grad Makarska je donio Odluku odavanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji sa Sveučilištem u Splitu.

Poslovno-tehnička suradnja sa Sveučilištem u Splitu odnosi se na davanje na korištenje dijela poslovnog prostora  na drugom katu poslovne zgrade na adresi Franjevački put 2a u Makarskoj, točnije, sedam opremljenih dvokrevetnih spavaonica sa kupaonicama, za potrebe smještaja studenata.

Grad Makarska za ovo neće naplatiti naknadu, a rok u kojem se daje na korištenje je od 3. rujna 2023. godine do 15. srpnja 2028. godine, dakle na period od pet godina. Međutim, od 15. srpnja do 1. rujna Grad će prostore koristiti za svoje potrebe.

 Obveza Sveučilišta u Splitu je plaćanje troškova tekućeg održavanja (redovito održavanje, čišćenje, soboslikarski radovi, sitniji popravci na instalacijama i drugo) kao i svih režijskih troškova (trošak električne energije, trošak vode, trošak odvoza komunalnog otpada i dr.) svih poslovnih prostora na II. katu poslovne zgrade iz čl. 2. ove Odluke za vrijeme trajanja Sporazuma.

Kako će se financijski regulirati najam soba studentima s obzirom da se Grad Makarska odriče naknade, pokušali smo doznati od gradonačelnika Zorana Paunovića no nismo dobili odgovor ni povratni poziv.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

 

                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Oglas -