Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGrad Makarska pokrenuo javnu nabavu za uređenje parkinga u Kotiškoj, na parceli...

Grad Makarska pokrenuo javnu nabavu za uređenje parkinga u Kotiškoj, na parceli od 700 kvadrata

Grad Makarska je 7. rujna pokrenuo javnu nabavu za uređenje parkinga u Kotiškoj, točnije, za izvođača radova vrijednih 110 tisuća eura plus PDV. Kako se navodi u dokumentaciji, gradit će se prema Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima te kako dalje tvrde iz Grada, ovaj zahvat svojim obuhvatom ne zahtijeva ishođenje nikakvog upravnog akta o građenju.

Parking će se graditi na parceli od 700 m2 koja se nalazi na dijelu gradske površine smještene s jugozapadne strane državne ceste odnosno neposredno između postojeće Kotiške ulice i poslovnog objekta HEP-a. Projekt je radila tvrtka Platea Konzalting d.o.o.

– Prethodno je za potrebe grada izrađena projektna dokumentacija kompletne rekonstrukcije križanja na DC8 i dijela Kotiške ulice koje se nalazi na dijelu planiranog zahvata. Budući ista prolazi preko postojećeg parkinga i kolnog prilaza poslovnom kompleksu HEP-a grad Makarska je od ove projektne kuće naručila izradu projektnog
rješenja izgradnje parkirališne površine na dijelovima k.č. 3824/38 i 3845/3, a što je predmetom ovog projekta. Osnovni zahtjev predstavlja kvalitetno rješenje zbrinjavanja većeg dijela prometa u mirovanju za potrebe poslovnog kompleksa uz istovremeno uklapanje u ranije izrađenu projektnu dokumentaciju odnosno postojeće stanje.
Varijantnim analizama predloženo je rješenje izdvojenog parkinga sa jedinstvenim kolnim prilazom na Kotišku ulicu, ističu u projektnoj dokumentaciji.

Kapacitet su 22 parkirna mjesta. Rok za završetak radova je 90 dana.

M.D.

- Oglas -