Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotGLAZBA Nagrada Milan Mladenović 2023. biti će dodijeljena u Makarskoj

GLAZBA Nagrada Milan Mladenović 2023. biti će dodijeljena u Makarskoj

Nagrada Milan Mladenović tradicionalno će se dodijeliti 21. rujna, na rođendan poznatog glazbenika i nekadašnjeg pjevača grupe EKV, ali ovoga puta ne u Beogradu, već u Makarskoj.

Peta nagrada Milan Mladenović bit će dodijeljena 21. rujna 2023. u Malakološkom muzeju u Makarskoj, gradu od iznimne važnosti za Milanovo odrastanje. Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, živio je u Sarajevu i Beogradu, a ljeta je od rođenja do rata devedesetih provodio u Makarskoj, rodnom mjestu svoje majke Danice.

„Nagrada Milan Mladenović je regionalnog karaktera, a otkako smo je pokrenuli, imali smo ideju i veliku želju da pobjednike proglasimo u različitim gradovima na području bivše Jugoslavije, na mjestima od emotivnog i kreativnog značaja za Milano. Zahvaljujući inicijativi Grada Makarske, Turističke zajednice grada Makarske i Malakološkog muzeja, to je konačno moguće“, poručuju iz Zadužbine Milana Mladenovića.

Milan Mladenović u Makarskoj sredinom ’70-tih; foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Žiri Nagrade Milan Mladenović 2023. u sastavu Ana Đurić Konstrakta, glazbenica, Branka Glavonjić, autorica i urednica emisije “Bunt”, Boris Lajner, glazbenik, Zoran Predin, glazbenik i Marko Šelić Marcelo, književnik i glazbenik, prvo je izglasao 12 finalista od 326 prijava pristiglih na ovogodišnji natječaj. U novom krugu glasovanja imali su zadatak ocijeniti finaliste i izabrati pet superfinalista od kojih će jedan postati novi laureat Nagrade u Makarskoj.

Superfinalisti Nagrade Milan Mladenović 2023. su:
1. Tibor – Bonvivani
2. Ljubičice – Dok čekamo jesen
3. Astrid- – Kostarika
4. Lena – Mali milijun
5. Oxajo – Cesta

(Pjesme su prikazane abecednim redom).

Uz novčanu nagradu od 3.000 eura, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023. izradit će se i posebna statueta u suradnji s Futro Design Studiom. Zadužbina Milana Mladenovića ove je godine uspostavila dugoročnu suradnju s Exit festivalom, a dobitnik nagrade Milan Mladenović 2023 automatski će biti uvršten među izvođače Exita 2024.

izvor: Zadužbina Milana Mladenovića

- Oglas -