Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaNekategoriziranoBruno Šimleša u Makarskoj promovira knjigu (P)ostati zdrav

Bruno Šimleša u Makarskoj promovira knjigu (P)ostati zdrav

Gradska knjižnica Makarska poziva na promociju knjige “(P)ostati zdrav” sociologa, kolumnista i predavača Bruna Šimleše, koja je na rasporedu dan uoči Noći knjige, odnosno u ponedjeljak 22. travnja, u 19:00 sati u prostoru dvorane Arte.

(P)ostati zdrav knjiga je koju je objavila nakladnička kuća Fraktura, a kojom autor slavi dvadeset godina karijere koju su obilježili prijevodi na brojne svjetske jezike, između ostalih albanski, makedonski, slovenski i srpski u nekoliko izdanja.

Nakon Ljubavologije i Škole života – orijentiranih na ljubav i (među)ljudske odnose (P)ostati zdrav fokusira se na zdravlje, a kombinira vlastito iskustvo pomoći oboljelima od raka i zaključke znanstvenih istraživanja koji dokazuju utjecaj uma na tijelo.

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života.

Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje – najavljuju iz Gradske knjižnice Makarska.

- Oglas -