Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKABrojni turisti žale se na Makarku tvrdeći da ih je prevarila, policija...

Brojni turisti žale se na Makarku tvrdeći da ih je prevarila, policija kaže da nema elemenata kaznenog djela

Na Facebook stranici vezanoj za apartmane n Makarskoj rivijeri posljednjih se dana nižu tvrdnje korisnika kako su prevareni od Makarke koja im je navodno nudila smještaj, kojeg bi potom otkazala, a po riječima pojedinih imali su problema i s vraćanjem uplaćenog novca. Prema tvrdnjama koje su iznijeli na društvenim mrežama, scenarij je sličan: ponudila bi smještaj, uzela akontaciju i netom prije dolaska otkazala.

Jedni tvrde kako su imali problema s vraćanjem uplaćenog avansa, a pojedini stanodavci su čak naveli kako je na društvenim mrežama nudila smještaj bez njihova znanja i odobrenja.

– Mi smo toj ženi početkom godine uplatili značajan avans za rezervaciju apartmana, a kada smo došli u Makarsku, odmah nam je najavila da ćemo morati treći dan da se premjestimo u drugi apartman jer je imala overbooking za isti apartman, a na kraju iz razloga što vlasnici stana koji žive u inozemstvu dolaze na ljetovanje. Nakon nekoliko neugodnih razgovora i uz prijetnju policijom, a na kraju i uz razumijevanje vlasnika ostali smo u ugovorenom smještaju. Za vrijeme našeg boravka u Makarskoj vlasnici su s obitelji boravili u hotelu i kod rodbine, stoji u jednom komentaru koji završava zahvalom obitelji domaćima i s porukom: Što se nas tiče, zbogom Makarska!

Među brojnim negativnim i šokantnim komentarima jedni navode kako su uplatili 600 eura avansa i kako im je noć prije dolaska javljeno kako je “krepala” klima. Drugi kažu kako im je također otkazan smještaj prije polaska na put. Treći kažu kako su rezervirali apartman na 10 dana u kolovozu te kako im se dotična ne javlja na telefon. Jedna gospođa piše kako se s troje male djece uputila u Makarsku da bi joj bilo otkazano deset sati prije check in-a.

Danas je na stranici objavljen novi post koji se bavi ovim slučajem, a u kojem svoju stranu priče iznosi stanodavac koji tvrdi kako mu nije isplaćen sav novac te kako je dotična podizala cijene bez njihova znanja.

Administratori su, inače, na koncu zaključili kako ju treba staviti na crnu listu, a prozvana se sama izbrisala iz grupe.

Iz policije, međutim, kažu kako imaju zabilježenu – samo jednu prijavu vezano uz otkazivanje rezervacije.- Proveli smo sve potrebne provjere i radnje, te smo utvrdili kako u događaju nema elemenata kaznenog djela Prijevara, niti nekog drugog kaznenog djela. U ovom slučaju radilo se o sporu između pružatelja usluge i potencijalnog korisnika koji je u konačnici rezultirao vraćanjem uplaćenog novca.

 Strane su upućene da ukoliko imaju daljnja međusobna potraživanja da se obrate nadležnom sudu.Drugih dojava ili prijava takvog sadržaja nismo imali, stoji u odgovoru iz Policijske uprave Splitsko dalmatinske županije.
M.D./foto MD

- Oglas -