Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTBoćanje: Tijesan poraz Brela

Boćanje: Tijesan poraz Brela

Boćari Brela nedavno su zakoračili u novu natjecateljsku sezonu. Nakon što su u prva dva kola ostvarili isto toliko pobjeda, ovaj vikend doživjeli su prvi poraz. Breljani su u trećem kolu gostovali kod Nade, koja je slavila s 15:11.

Brela su jučerašnji ogled dočekala u odličnom raspoloženju. Novu sezonu otvorila su uvjerljivom pobjedom nad novim prvoligašem Slivnom, koji nije imao ni najmanju šansu za pozitivan rezultat (21:5). Tjedan dana kasnije u Bastu su uvjerljivo pobijeđene Crvene kuće, što je za boćare Brela bila druga uzastopna pobjeda (20:6). Nada je pak u 2. kolu sa 16:10 poražena na gostovanju kod novog člana 1.HBL-jug, Sokol Orbica.

Po svemu navedenom, bilo je za očekivati da njihov međusobni dvoboj (Splićana i Breljana) bude iznimno zanimljiv i neizvjestan, a to se na kraju i obistinilo. Na terenu je bilo vrlo uzbudljivo, a nakon velike borbe pobjeda je pripala boćarima Nade. Unatoč porazu, Breljani nemaju previše razloga za nezadovoljstvo. Dapače, pokazali su da se mogu ravnopravno nositi sa svima, a premda su ovaj put bodovi izostali, prikazana igra daje im zalog za optimizam za naredne izazove.

Bez obzira na poraz, Breljani su zadržali prvo mjesto na ljestvici, no kolo još nije kompletirano, stoga ćemo jasniju sliku imati tek po njegovom završetku. Nada je ovom pobjedom skočila na treće mjesto, no ima identičan broj bodova kao Brela i Sokol Orbico. Po svemu sudeći, bit će ovo jedna vrlo neizvjesna sezona.
D.Srzić/foto: ilustracija

- Oglas -