Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBANJA LUKA Četiri nova smrtna slučaja povezanih s koronavirusom

BANJA LUKA Četiri nova smrtna slučaja povezanih s koronavirusom

Četiri nova smrtna slučaja povezana s koronavirusom potvrđena su u četvrtak ujutro u Bosni i Hercegovini čime je ukupan broj preminulih usljed epidemije COVID-19 povećan na 69.

Klinički centar u Banjoj Luci izvijestio je kako su u noći između srijede i četvrtka na odjelu intenzivne skrbi preminule dvije žene i dva muškarca, a svi su bili starije životne dobi.

Preminuli pacijenti imali su druge kronične bolesti, a liječeni su zbog komplikacija koje su uslijedile nakon što su se zarazili virusom SARS-CoV-2.

Svi oni živjeli su na širem području Banje Luke, koja je od izbijanja epidemije u BiH i najveće žarište, jer je tamo do sada identificirana gotovo četvrtina od ukupnog broja zaraženih u cijeloj zemlji.

U BiH je do četvrtka zaraza koronavirusom potvrđena kod nešto više od 1700 osoba.

Zbog naglog skoka novozaraženih, zabilježenog u srijedu, kada je potvrđeno 90 takvih slučajeva, vlasti u oba entiteta odlučile su tijekom predstojećih prvosvibanjskih praznika uvesti dodatna ograničenja kretanja stanovništva.

U Federaciji BiH tako će tijekom produženog vikenda ponovo biti na snazi ranije ukinuti noćni policijski sat.

U Republici Srpskoj, gdje tu mjeru nisu ni ukidali, odlučili su policijski sat produžiti i na veći dio dana pa je građanima tog entiteta ostavljena mogućnost da tek nekoliko sati provedu izvan svojih domova kako bi obavili najnužnije poslove.

“Broj novozaraženih je zabrinjavajući i ozbiljno nas upozorava. Bojim se da plaćamo ceh uskrsnih okupljanja iako smo apelirali na građane da poštuju mjere. Svjesni smo da neki nisu ispoštovali naše apele i sad imamo povećan broj novozaraženih”, kazao je predsjednik vlade RS Radovan Višković za banjolučke “Nezavisne novine” najavivši kako će policija dobiti nalog da rigorozno kažnjava sve koji krše propisane mjere.

 

(Hina)

- Oglas -