Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTAtletika: Svetom Marku 8 medalja na mitingu u Splitu, Klari Andrijašević osobni...

Atletika: Svetom Marku 8 medalja na mitingu u Splitu, Klari Andrijašević osobni rekord u Slovenskoj Bistrici

Proteklog vikenda splitski Park mladeži bio je domaćin Prvenstva Dalmacije u starijim kategorijama. Na njemu su nastupili i atletičari i atletičarke iz Svetog Marka, a ostvarili su fenomenalan uspjeh! Naime, na mitingu u Splitu naš klub je osvojio čak osam medalja (četiri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane)!

Lara Grubišić osvojila je zlato u bacanju koplja u konkurenciji mlađih kadetkinja, dok je Nora Raffanelli pokorila istu disciplinu među kadetima. Za još jedno zlatno odličje makarskih kadeta pobrinuo se Šime Vujčić, koji je isto osvojio u utrci na 300 metara, a kolekciju najsjajnijih odličja AK Sveti Marko u Splitu upotpunio je Vjekoslav Pavlinović (bacanje kugle). Dvije srebrne medalje zasluge su Eme Lalić (800 metara, mlađe kadetkinje) i Vjekoslava Pavlinovića, kojem je to bila druga medalja u Splitu, ovaj put u bacanju vortexa (mlađi kadeti). Brončana odličja osigurali su Anda Lalić u skoku u dalj (seniorke) i Nora Mihaljević u bacanju kugle (mlađe kadetkinje). Također, Anda Lalić ovim rezultatom ujedno je i osigurala nastup na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke!

Bio je to sjajan vikend za AK Sveti Marko i ovim putem im čestitamo na velikoj „berbi“ medalja!

Odličan prošli vikend imala je i naša najbolja atletičarka Klara Andrijašević, koja je na mitingu u Slovenskoj Bistrici istrčala osobni rekord! To je napravila u disciplini 800 metara, u kojoj je u jakoj konkurenciji osvojila 6. mjesto, a ujedno i poboljšala svoj „personal best“ za više od pola sekunde! Klarin novi osobni rekord sada iznosi 2:10,88!
Vremena za odmor gotovo da i nema, jer je nova utrka čeka već danas. Riječ je o sarajevskom mitingu Novi Grad, na kojem će Klara Andrijašević nastupiti u svojoj udarnoj disciplini, utrci na 1500 metara (večeras u 19:15).Sretno Klari!

D.Srzić/ foto FB

- Oglas -