Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTABSOLUTE BIOKOVO CHALLENGE Velika planinska utrka održava se 23. i 24. svibnja

ABSOLUTE BIOKOVO CHALLENGE Velika planinska utrka održava se 23. i 24. svibnja

U vremenima kada se gotovo sve odgađa, lijepo je čuti najavu za novu manifestaciju koja bi se trebala održati u svibnju – u pitanju je, naime, planinska utrka Absolute Biokovo Challenge 2020, koja će se održati 23. i 24.svibnja, u dvije kategorije, na stazama verificiranim od međunarodne trail trkačke asocijacije (ITRA), a koje su gotovo 100% singletrack.

Vertical Challenge (23.05), dužine 5.2 km s +1170 m ukupnog uspona, kratka je i strma, vodi vas planinarskom stazom iz Makra na Vošac. Osim iskusnih trkača mogu je proći i oni s nešto manje iskustva i kondicije budući je limit za doći na cilj 3 sata.

Sky Challenge (24.05), dužine 26.4km s +2630 m ukupnog uspona, donosi 2 ITRA boda, prolazi nekim od najatraktivnijh dijelova Biokova, uključujući i vrh, Sv Jure na 1762 m. Zbog vrlo zahtjevnog terena i velike visinske razlike preporuča se samo iskusnim trkačima te je potrebna vrlo dobra kondicija da bi se završila unutar limita od 8 sati.

Osim na utrkama, svi trkači imati će mogućnost sudjelovati na predavanjima, projekcijama outdoor filmova, organiziranim izletima te imati besplatan kamp na području Vošca.

– Čast je predstaviti vam novu utrku na jednoj od najljepših planina – Biokovu. Bila je gotovo nepravda da Biokovo nema svoju utrku jer ljepote i izazov koju nude njegove staze čine ga idealnim terenom za punokrvnu planinsku utrku – najavljuju organizatori.

M.D.


Više o utrci možete naći na:
http://absolute-biokovo-challenge.com/

Prijavite se na:
https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1151

- Oglas -