Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaSPORT1.B vaterpolska liga, 8. kolo: Galeb dočekuje posljednjeplasiranu Pulu

1.B vaterpolska liga, 8. kolo: Galeb dočekuje posljednjeplasiranu Pulu

Vaterpoliste Galeba ovaj vikend očekuje ogled protiv „fenjeraša“. Ovaj put će Makarani biti domaćini na bazenu u Splitu gdje dočekuju Pulu,koja u dosadašnjih sedam nastupa nije osvojila ni bod.

Makarani su u prošlom kolu gostovali kod Jadrana u Kostreni, no susret je prekinut već u prvoj četvrtini. Pri rezultatu 1:2 Anti Kuzmaniću je zbog malo grubljeg prekršaja pokazan izravni karton, što je izazvalo revolt ostalih igrača Galeba. Serija verbalnih protesta okončana je prekidom susreta, a epilog svega je pobjeda Jadrana za „zelenim stolom“.

Međutim, nema vremena za žaljenje. Pred Galebom je već za tri dana novi prvenstveni izazov. Naime, u Makarsku stiže posljednja Pula, pa se našim vaterpolistima nudi sjajna prilika za nove bodove. Puljani su jedina momčad 1.B lige koja na svom kontu nema nijedan osvojeni bod (uz gol razliku -85), a mi se nadamo da će tako ostati i nakon subotnjeg dvoboja.

Pula je prošli vikend trebala ugostiti dubrovački Bellevue, no ta je utakmica odgođena. Tjedan dana ranije gostovala je u Mlinima, a Gusar je slavio s uvjerljivih 28:4.

Galeb se trenutno nalazi na 9. mjestu sa 7 osvojenih bodova, a pobjedom nad Pulom pružila bi mu se prilika da još malo popravi svoj plasman.

Osmoplasirana Sisicia i sedmoplasirana Opatija imaju tek dva boda više od Makarana, pa se Galebu nudi mogućnost za skok na prvenstvenoj ljestvici. Opatiju čeka domaći sraz s Delfinom te je teško očekivati da će „prosuti“ bodove, no Sisciji predstoji gostovanje kod trećeplasiranog Zagrebu, s kojeg bi se vrlo lako mogla vratiti bez bodova (tako bi Galeb u slučaju pobjede nad Pulom skočio na 8. mjesto).

Što se tiče susreta s Puljanima, Galeb je u njemu veliki favorit i sve osim pobjede Makarana bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Dora Srzić/ foto VK Galeb

- Oglas -