Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZaželi u Makarskoj: Počela edukacija žena za računalnog operatera

Zaželi u Makarskoj: Počela edukacija žena za računalnog operatera

U sklopu projekta Zaželi u Makarskoj – program zapošljavanja žena, kojeg Grad Makarska provodi od svibnja prošle godine, započelo je dodatno obrazovanje 12 radnica zaposlenih kroz projekt. Naime, osim zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju i pružanja kvalitetne podrške krajnjim korisnicima, jedan od ciljeva projekta je kroz dodatno osposobljavanje omogućiti njihovu radnu aktivaciju i povećanje zapošljivosti nakon završetka projekta.

Nakon provedene ankete među ženama odabran je tečaj za računalnog operatera kroz koji će polaznice naučiti osnove korištenja računala, interneta, operacijskog sustava Windows te alata Microsoft Office-a, sve o pisanju i obradi teksta, tablične forme te izradu manje složenih multimedijalnih prezentacijskih materijala.

Tečaj osposobljavanja traje 155 nastavnih sati, a umjesto odlaska u Split, zaposlenicama je omogućeno pohađanje tečaja u Makarskoj, vikendom u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Za provedbu tečaja angažiran je Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata.

Po završetku edukacije zaposlenice će dobiti javne isprave o završenom programu osposobljavanja – javljaju iz Grada.

MD/ foto Grad Makarska

- Oglas -