Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAVlada veliki interes za koncesijom na Osejavi, tko će narednih 10 godina...

Vlada veliki interes za koncesijom na Osejavi, tko će narednih 10 godina voditi “Deep”?

Proteklog tjedna, točnije, 21. kolovoza, otvorene su zaprimljene ponude za koncesiju na pomorskom dobru kod špilje Osejava, za koju je natječaj raspisan početkom lipnja. Potvrdio nam je to Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije iz kojeg također doznajemo da je predmet u postupku pregleda i ocjene ponuda.

Službeni podatak o tome koliko je prijava pristiglo nismo dobili. Naime, iz resornog odjela pojasnili su kako su po Zakonu o koncesijama pregled i ocjena ponuda tajni do donošenja odluke o davanju koncesije, odnosno odluke o poništenju postupka davanja koncesije.

Stoga za sada nije poznato ni tko je sve iskazao interes. Antonio Puharić, donedavni direktor firme “Lumina turizam”, već je ranije u medijima izjavio kako je prodao firmu, a u sudskom je registru vidljivo da je nova direktorica Helena Galić. Nije nam davao izjave s riječima kako treba sačekati Županiju.

Kontaktirali smo i Roberta Marinovića koji je sve ove godine “Deep” vodio zajedno s Puharićem, no rekao nam je kako ne može davati izjave dok traje postupak ocjene ponuda te nas uputio na Županiju. Na pitanje kako je radio od 1. srpnja budući je istekla koncesija ponovno nas je uputio na Županiju.

Prema riječima dosadašnjih koncesionara ovo je prvi put da Županija nije na vrijeme raspisala natječaj.

Podsjetimo, inače, da je “Lumina turizam” do sada dva puta dobivala koncesiju na deset godina, tako da su u koncesiji dva desetljeća. Ukupna površina koja se daje u koncesiju iznosi 357 metara četvornih, od čega na ugostiteljski objekt u špilji otpada 243 kvadrata, na štekat 50 i plažu 64 kvadrata.

Da interesa za “Deepom” itekako ima, dobili smo iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora. Naime, stiglo je najmanje pet ponuda, a tko će iduće ljeto voditi kultni klub, znat će se po svoj prilici kroz rujan.

Ivona Ćirak /foto

- Oglas -