Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTVESLANJE Odličan nastup Ivana Talaje na Jarunu

VESLANJE Odličan nastup Ivana Talaje na Jarunu

Za vikend je održana međunarodna veslačka regata Croatia Open u Zagrebu na Jarunu, inače jedna od najjačih međunarodnih regata u ovom dijelu Europe,a naš najbolji veslač Ivan Talaja ostvario je još jedan vrhunski rezultat.

Također bila je to jedna od vrlo važnih izbornih regata za odlazak na europsko prvenstvo koje se održava od 21.do 22.05. u Vareseu (Italija).

Prvog dana regate veslali su se samci, u konkurenciji bilo je 48 samaca. Ivan je u jutarnjim kvalifikacijama uvjerljivo bio prvi i direkt se plasirao u popodnevno finale. U finalnoj utrci Ivan je vodio veći dio staze, ali u samom finišu trke brži od našeg Ivana bio je reprezentativac Turske, Ivan je osvojio srebro, treći je bio reprezentativac Slovačke, četvrti reprezentativac Slovenije,…

Vrhunski je to rezultat i dokaz dobrog stanja Ivanove forme. Također, ostvaren je vrlo važan cilj, a to je da je Ivan ostao daleko najbrži juniorski samac hrvatske, te postaje siguran putnik za europsko prvenstvo.

Drugog dana Ivan je veslao dvojac sa Marinom Smoljanovićem predstavljajući hrvatsku. Uvjerljivim prvim mjestom u kvalifikacijama izborili su finale. U vrhunski odrađenoj finalnoj utrci uvjerljivo su pobijedili i ostvarili odlično odveslano vrijeme, druga je bila reprezentacija Turske, a treća Hrvatska 2 posada.

U iduća 2 tjedna slijede pripreme izborne vrste od 19. – 25.04. u Zagrebu, regata Inter City također u Zagrebu i 3.Kup regata u Dubrovniku, kazao je trener Luka Srzić.

MD/ foto VK Biokovo

- Oglas -