Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTVESLANJE Mlađi kadeti Biokova ukupni pobjednici kupa Dalmacije

VESLANJE Mlađi kadeti Biokova ukupni pobjednici kupa Dalmacije

Veslačka sezona u punom je jeku. Ovaj vikend na redu je bila peta regata Veslačkog saveza Dalmacije, na kojem je sudjelovalo i makarsko VK Biokovo. Natjecanje se održalo u Kaštel Kambelovcu, a makarski klub predstavljalo je ukupno 28 veslača i veslačica.

Regatu u Kaštelanskom zaljevu obilježili su izuzetno teški i sparni uvjeti, no to nije spriječilo ekipu Biokova da dođe do nove berbe medalja. Dapače, na petoj kup regati osvojili su ukupno 9 medalja, od čega jednu zlatnu, četiri srebrne i četiri brončane.

Jedino najsjajnije odličje pripalo je ženskom četvercu s kormilarom (mlađe kadetkinje), u čijem su sastavu bile Nika Kovačević, Rita Brkušić, Lejla Adrijana Panžić, Karla Bagarić i Andrea Kapetanović (kormilar).

Dvije srebrne medalje osvojili su dvojci na pariće dok su preostale dvije došle u samcu i četvercu. U kadetskom dvojcu na pariće kao druge kroz cilj su prošle Lucia Šiško i Paola Radalj, kod su isti uspjeh kod seniorki postigle su Marina Ivanac i Azra Razvalić (dvojac na pariće). Do srebrnog odličja doveslao je i ženski mlađekadetski četverac s kormilarom, a činile su ga Mila Srzić, Petra Katavić, Gabrijela Visković, Ana Maria Ursić i Petar Vela (kormilar). Popis osvajača drugog najsjajnijeg odličja upotpunila je Andrea Kapetanović u samcu. Za nju je to bila druga osvojena medalja u Kaštel Kambelovcu (kao što smo ranije istaknuli, prva je stigla u četvercu).

Preostale četiri medalje bile su brončanog sjaja. Lorena Talaja osvojila je treće mjesto u mlađekadetskom samcu, dok je isti rezultat u muškom samcu (također kadeti) ostvario Maro Erceg. S obzirom da je riječ o najmlađem članu VK Biokova, njegova prva medalja posebno veseli. Komplet brončanih odličja upotpunili su kadetski i seniorski muški četverac. U sastavu kadeta bili su Ivan Milić, Marin Babić, Luka Batinić i Ivan Ćorluka. Seniorski četverac bez kormilara činili su Ivan Borić, Šimun Babić, Stipe Legin i Marko Brkušić.

Osim navedenih devet medalja, vrijedi istaknuti da je VK Biokovo ukupni pobjednik kupa u konkurenciji mlađih kadeta.
Dora Srzić/ foto VK Biokovo

- Oglas -