Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTVeslači Biokova nastupili na 24. Splitskom polumaratonu

Veslači Biokova nastupili na 24. Splitskom polumaratonu

Veslačka sezona je pred vratima a kao posljednju provjeru uoči iste Biokovo je odabralo potpuno drugačiju, ali vrlo zanimljivu sportsku aktivnost. Makarski veslači i veslačice prisustvovali su na 24. izdanju Splitskog polumaratona.

Naš klub predstavljalo je ukupno sedam članova, dvoje seniora (Borić i Razvalić) i šestero juniora (Knezović, Bajić, Babić, Čović, Vrsaljko i Brkušić).

Natjecanje je trajalo dva dana (subota i nedjelja), a na njemu je nastupilo preko 3000 trkača i trkačica iz cijelog svijeta. Veslačima Biokova ovo je bio prvi takav nastup, koji su, sudeći po reakcijama Ivana Borića (jednog od klupskih trenera), napustili više nego zadovoljni.

Splitski polumaraton obilježili su jako teški vremenski uvjeti (jaka kiša) no to nije bitnije utjecalo ni na publiku ni na sudionike maratona. Dapače, energija navijača osjećala se na svakom koraku, a posebno oduševljenje zavladalo je kada smo na petom kilometru vidjeli transparent podrške naših dragih volonterki i sugrađanki. Također, prolazak atraktivnim lokacijama poput Marjana, vojne luke Lora i svetog Poljuda izmamilo je osmjehe na naša lica. Juniorima je ovo bio prvi ovakav nastup izvan veslanja no njihove reakcije bile su vrlo pozitivne te smo dobili potvrdu da ćemo ubuduće podržati i naš lokalni Apfelov polumaraton (i to u još većem broju), govori Borić.

Naši veslači i veslačice nemaju puno vremena za odmor. Kao što smo ranije istaknuli, u nedjelju je na rasporedu početak nove natjecateljske sezone.
Za vikend nas očekuje nastup na splitskom Memorijalu Zlatko Celent u organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i domaćeg HAVK Gusara. Nakon odrađene posljednje jake provjere (nastupa na maratonu) mogu istaknuti da smo i moj kolega Lukinović i ja iznimno zadovoljni odrađenim pripremama, zaključio je Ivan Borić.
D.Srzić/foto VK Biokovo

- Oglas -