Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVELIKO SRCE UDRUGE MIKE Za obitelj Hrstić prikupljeno 40.000 kuna

VELIKO SRCE UDRUGE MIKE Za obitelj Hrstić prikupljeno 40.000 kuna

Da im dobrote i plemenitosti ne nedostaje, stanovnici Makarskog Primorja pokazali su u još jednoj velikoj , upravo završenoj, humanitarnoj akciji u kojoj je za obitelj Hrstić prikupljeno 40 tisuća kuna. Osim novca, za obitelj koju su zdravstveni i egzistencijalni problemi doveli gotovo pred zid u akciji koju je u ožujku pokrenula Udruga Milan Ožić Mike prikupljeno je i sto kilograma namirnica i potrepština, deset kilograma odjeće,  darovan je poklon bon u iznosu od 500 kuna u Apfelu a pekara Palma osigurala svakodnevnu opskrbu kruhom i pecivom.

Podsjetimo, riječ je o obitelji koju je život doslovno bacio na koljena kad je umirovljeni Dragovoljac Domovinskog rata, Branko Hrstić (56), obolio od karcinoma mjehura a njegova supruga Milena (55) od karcinoma limfnog sustava. Zbog bolesti su oboje izgubili radnu sposobnost a stalnog zaposlenja nema ni njihov sin. Da situacija bude još teža, troškovi liječenja samo su se ‘pribrojili’ već postojećim dugovima na bankama koje vojna mirovina, jedini izvor prihoda ove obitelji, nikako nije mogla pokrivati. Njihova teška životna situacija dirnula je udrugu s najvećim osmjehom, Udrugu Milan Ožić Mike, zahvaljujući kojoj je situacija obitelji bar donekle olakšana. Naime, da bi se pokrila sva dugovanja i ovrhe potrebno je 180 tisuća kuna, no ni ovaj prikupljeni iznos nipošto nije zanemariv.

– Hvala svima koji su se uključili u našu humanitarnu akciju i time bar malo pomogli olakšati tešku životnu situaciju našim sugrađanima. Dobro se dobrim vraća i to je ono u što nikad ne smijemo prestati vjerovati – poručili su iz Udruge Mike. Akcija za obitelj Hrstić bila je i glavni   cilj humanitarnog buvljaka na nedavno održanom Memorijalu Mike koji je okupio više od tisuću posjetitelja na Gradskom sportskom centru Makarska uz cjelodnevni program te koncerte Rezervi i Mile Kekina.
R.I.

- Oglas -