Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraVELIKA STVAR ZA PODGORU Odobreno milijun kuna za rekonstrukciju Doma kulture

VELIKA STVAR ZA PODGORU Odobreno milijun kuna za rekonstrukciju Doma kulture

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je rezultate odnosno listu odobrenih programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini, a među najvećim iznosima za sufinanciranje se našla Općina Podgora s projektom rekonstrukcije Doma kulture uz iznos sufinanciranja od milijun kuna. Radi se o prvoj fazi, odnosno prizemlju.

– Navedeni iznos samo djelomično pokriva procijenjenu vrijednost radova, ali će zasigurno uvelike potpomoći da se zgrada ponovno krene vraćati svojoj prvotnoj svrsi – razvoju društveno-kulturnih zbivanja! Ovime nastavljamo u izgradnji jasne vizije što ova naša zajednica mora postati.
Paralelno radimo na svim poljima kako bi se detaljno razrađen koncept razvoja i ostvario uz vanjska sredstva jer se na naša, nažalost, ne možemo osloniti.

Projekt je rađen u suradnji s firmom Radionica arhitekture našeg arhitekta Gorana Rake i na temelju višegodišnjeg iskustva i uspjeha Kino Mediteran, objavila je ovu pozitivnu vijest načelnica općine Petra Radić dodajući kako se kod projektiranja posebna pažnja pridavala osobama s invaliditetom koje do sada nisu imale omogućem pristup ni kretanje unutar građevine.

M.D./foto M.D.

- Oglas -