Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Kadeti Galeba drugi na turniru u Makarskoj

Vaterpolo: Kadeti Galeba drugi na turniru u Makarskoj

Od petka do nedjelje na Galebovom bazenu održan je B finalni turnir prvenstva Hrvatske u konkurenciji kadeta. Na njemu je nastupilo ukupno pet momčadi, a do prvog mjesta stigli su vaterpolisti Opatije.

Osim Galeba i Opatije, na natjecanju su sudjelovali i Vukovar, KPK i Primorje EB. Prvo kolo igračima Galeba donijelo je ogled protiv riječkog Primorja. Bila je to jedna iznimno uzbudljiva i napeta utakmica, a s tijesnih 7:8 slavio je Galeb. Drugi susret prvog kola bio je onaj između Vukovara i Opatije, a momčad s Kvarnera došla je do rutinske pobjede. U prvom kolu slobodan je bio KPK.

U drugom kolu sastali su se Galeb i Vukovar te KPK i Primorje. Galeb je dobrom igro stigao do druge uzastopne pobjede (8:5), dok su Korčulani s 13:8 bili bolji od Primorjaša.

Sljedeće, treće kolo, donijelo je dvoboj dvaju najvećih kandidata za prvo mjesto, Opatije i Galeba. Očekivao se uzbudljiv i neizvjestan susret, no na kraju su Opatijci došli do uvjerljivog slavlja (15:7). To je zasigurno bio veliki udarac za Galeb, koji je znao da se zahvaljujući tome oprašta od prvog mjesta. U drugoj utakmici kola snage su odmjerili Vukovar i KPK, a neizvjesna završnica pripala je Korčulanima (6:7).

Na polovici natjecanja vrh je držala Opatija, dok je drugo mjesto zauzimao Galeb. Do kraja turnira preostala su još dva kola, a ni u njima nije nedostajalo uzbuđenja. U četvrtom kolu vaterpolisti Primorja visoko su porazili ekipu Vukovara (13:5), dok je Opatija teškom mukom svladala KPK (8:9). Galeb je u ovom kolu bio slobodan.

S obzirom da je uoči posljednjeg kola postalo jasno da će prvo mjesto pripasti Opatiji, peto kolo bilo je tek puka formalnost. Najzanimljivija utakmica bila je ona između Galeba i KPK, koja je okončana pobjedom Galebovaca. Kvarnerski derbi završen je 11:6 pobjedom Opatije.

Vaterpolisti Galeba itekako mogu biti zadovoljni svojim nastupom na ovom turniru. Drugo mjesto odličan je uspjeh, a uz to im je veliki podstreh za daljnje napredovanje.

Ovaj kadetski turnir bio je i odlična promocija za Makarsku. Svi sudionici mogli su istinski uživati u svim njenim ljepotama, kao i u prekrasnom, sunčanom vikendu.
Dora Srzić/ foto MD

- Oglas -