Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTU SRIJEDU VAŽNA UTAKMICA Košarkaši u lovu na bodove kojima bi se...

U SRIJEDU VAŽNA UTAKMICA Košarkaši u lovu na bodove kojima bi se još malo primaknuli ostanku

U utorak i srijedu na rasporedu je 6. kolo Stupnja gubitnika, a Amfora će u sklopu istog ugostiti Jazine. Utakmica se igra u srijedu 13.04. u 19:00.

Amfora je u nedjeljnoj utakmici protiv Kvarnera stigla do prve pobjede u razigravanju za ostanak, zahvaljujući kojoj je i dalje u igri za spas od ispadanja. Međutim, vremena za odmor nema mnogo, jer je već u srijedu čeka novi veliki test. Naši košarkaši ponovno će igrati na domaćem parketu, a ovaj put protivnik će im biti Jazine.

Riječ je o još jednoj ekipi iz vrha Stupnja gubitnika, pa je jasno da je pred našim dečkima još jedan težak zadatak. Ova dva kluba u dosadašnjem dijelu sezone sastala su se tri puta, a u sva tri ogleda bolji su bili Zadrani. Njihov prvi međusobni susret odigran je početkom listopada u Zadru, a Jazine su ostvarile tijesnu pobjedu (65:61). Drugi ogled zbio se početkom ožujka, a Amfora je teško poražena na domaćem parketu (65:96). Posljednji međusobni dvoboj spomenutih ekipa odigran je nedavno. Bilo je to u prvom kolu stupnja gubitnika, a igralo se u Zadru. Amfora odigrala odličnu utakmicu, ali u neizvjesnoj završnici bodovi su na kraju ipak pripala Jazinama (86:84).

Priliku za prvu ovosezonsku pobjede protiv Zadrana Amfora će imati u srijedu. Ne treba posebno isticati da je to najvažniji ovosezonski ogled spomenutih momčadi, pa je za očekivati jedan „ratnički“ dvoboj u kojem će se vodit žestoka borba za svaki koš. Također, lako je moguće da ćemo ponovno svjedočiti neizvjesnoj završnici. Prethodne dvije otišle su na stranu Jazina, a mi se nadamo da će ovoga puta kao pobjednik izaći Amfora.

Program 6. kolo počinje već danas, kada će na teren izaći Samobor i Zagreb. Preostale dvije utakmice igraju se u srijedu, a osim Amfore i Jazina, na rasporedu je i susret Medveščaka i Kvarnera.
Za naše košarkaše najvažnije je da daju sve od sebe da pobijede u utakmici protiv Jazina, jer bi se s nova dva boda još malo približili ostanku u Prvoj ligi.

Dora Srzić / foto MD

- Oglas -