Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaRIVIJERAGradacU Bristu nedavno uništen stoljetni križ, sada porazbijan inventar kapelice: "Željeli smo...

U Bristu nedavno uništen stoljetni križ, sada porazbijan inventar kapelice: “Željeli smo svi vjerovati da je to produkt slučajnosti”

Iz Općine Gradac su preko društvenih mreža javno apelirali na policiju da pronađe krivca za štete nastale provalom u kapelicu Sv.Ante te ovoljetnim razbijanjem preko 100 godina starog križa.

– Poštovani, početkom ljeta na predjelu Litnoga u Bristu razbijen je križ star 116 godina. Općina je na sebe preuzela obnovu te će se isti vratiti na svoje mjesto.Željeli smo svi vjerovati da je isto produkt slučajnosti ili djelo nekog pijanog neodgovornog pojedinca koji više niti ne boravi u Bristu.

Ovih dana nam je javljeno da je provaljeno u kapelicu Sv. Ante, također u Bristu, nedaleko razbijenog križa te da je porazbijan inventar. Općina Gradac ovim putem i javno apelira na policiju da promptno odradi svoj posao i pronađe krivca za isto, jer je neprihvatljivo da se vandalski uništava naše kulturno i vjersko nasljeđe. Očekujemo odgovore od nadležnih vrlo brzo – objavili su na FB stranici Općina Gradac.
MD/foto Wikipedia

- Oglas -