Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKATZ MAKARSKA: Krizni proračun za iduću godinu

TZ MAKARSKA: Krizni proračun za iduću godinu

Skupština Turističke zajednice Grada Makarske uskoro bi trebala vijećati o nekoliko važnih točaka, među kojima se nalazi rebalans Financijskog plana i programa za tekuću godinu, te Prijedlog plana rada za 2021.godinu.

Ako je suditi po brojkama, ne očekuje se sezona bolja od ove u kojoj je proračun na kraju iznosio oko 3,5 milijuna kuna. Naime, u 2021.godini očekuju se prihodi od turističke pristojbe u visini od 2,6 milijuna kuna, iako se iznos takse, barem za sada, planira kao u normalnim godinama, za razliku od ove godine u kojoj je bila smanjena temeljem Pravilnika o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe te se plaćalo 50 posto. Taksa iznosi 350 kuna po osnovnom ležaju odnosno 10 kuna po noćenju od 1.travnja do 30.rujna. Moguće je međutim opet u slučaju potrebe donijeti pravilnik.

Prihod od turističke članarine planiraju se u visini od 800 tisuća kuna, a prenosi se i višak prihoda iz ove godine u visini od 100 tisuća kuna. Sve skupa Financijski plan za iduću godinu težak je 3,5 milijuna kuna, otprilike duplo manje nego je to planirano koncem 2019.godine za tekuću, korona godinu. Po tome se da zaključiti da se išlo oprezno i da se u narednoj godini ne očekuje veći priljev od takse i članarine.

M. D./foto M. D.

- Oglas -