Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKTURIZAM Poljski avioprijevoznik PLL LOT od 1. srpnja pokreće letove za Hrvatsku

TURIZAM Poljski avioprijevoznik PLL LOT od 1. srpnja pokreće letove za Hrvatsku

Poljski nacionalni avioprijevoznik PLL LOT u najnovijem redu letenja najavio je ponovno pokretanje linija za Hrvatsku od 1. srpnja, izvijestila je u ponedjeljak direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

“Kontinuirano radimo na stvaranju novih motiva dolazaka gostiju iz Poljske pri čemu nam LOT, koji je zadnjih godina strateški partner HTZ-a, značajno pomaže. Zajedničke promotivne kampanje jako su dobro zapažene na poljskom tržištu i nadamo se nastavku te uspješne suradnje”, izjavila je Puszczewicz.

Njezinu izjavu u Iz HTZ-a su u ponedjeljak prenijeli u priopćenju, navodeći kako je riječ o letovima koji će dva puta tjedno povezivati Varšavu sa Splitom i Dubrovnikom, dok će let iz Varšave za Zadar prometovati jednom tjedno.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe kako se Poljska već godinama nalazi u top pet tržišta s kojih Hrvatska ostvaruje najveći turistički promet, zbog čega ga ohrabruje vijest o ponovnom uspostavljanju LOT-ovih linija prema Hrvatskoj.

Poljacima je RH tradicionalno omiljena ljetna destinacija

“Ovakav red letenja bit će na snazi prvih 14 dana srpnja, nakon čega je moguće povećanje broja letova te uvrštenje dodatnih zračnih luka. Poljacima je Hrvatska tradicionalno omiljena ljetna destinacija, osobito Dalmacija koju poljski turisti najčešće posjećuju“, navodi Staničić.

PLL LOT od srpnja povezivati i Budimpeštu i Dubrovnik, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg, ističući da će južne hrvatske destinacije biti još dostupnije i mađarskim turistima.
Hina/foto Pixabay

- Oglas -