Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKATonči Lalić kandidira se za direktora TZ-a: Smatram da zaslužujem doći na...

Tonči Lalić kandidira se za direktora TZ-a: Smatram da zaslužujem doći na čelo ureda

Ovog tjedna, kako nam je potvrdio gradonačelnik Zoran Paunović, ujedno predsjednik TZ-a Makarska, ide se s natječajem za direktora odnosno direktoricu TZ-a Makarska. Natječaj je već bio najavljen za ponedjeljak, međutim, očito se još uvijek provjeravaju detalji.

Natječaj će se objaviti na stranici Turističke zajednice, Grada Makarska, Zavoda za zapošljavanje i Narodnim novinama, a uvjeti su propisani temeljem Pravilnika o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama.

Prvi je uvjet završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, a drugi najmanje šest godina radnog iskustva na poslovima koji odgovaraju stupnju stečene stručne spreme iz prve točke, ili najmanje dvije godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu. Podrazumijeva se znanje jednog stranog jezika i poznavanje rada na računalu.

Tko će se javiti na natječaj, u ovom trenutku nije poznato osim što je bivši i dugogodišnji direktor TZ-a Tonči Lalić potvrdio svoju kandidaturu. Na čelu TZ-a bio je od 2000. do 2008. i onda od 2015. – 2017.godine.

– Smatram da imam iskustvo, znanje, poznajem sustav, poznajem ljude, upoznat sam s problematikom i poslom, nemam mrlje… Svoj sam plan i program sastavio na čak 45 stranica i posebnu sam pažnju posvetio kreiranju događanja, kazao je Lalić.

Zanimalo nas je bi li se uklopio u viziju gradske vlasti koji su pojedinim odlukama pokazali u kojem smjeru žele voditi destinaciju. – Uvijek se može uklopiti u date okvire, ovisno o tome koliko se direktoru da vremena i posla, spreman sam se prilagoditi, odvratio je Lalić.

Za sada je on jedini kandidat koji otvoreno govori o svojoj kandidaturi, no uskoro bi se trebalo vidjeti hoće li biti iznenađenja, i kakvih.

Podsjetimo da su na posljednjoj sjednici Turističkog vijeća promijenjena dva člana Vijeća te su umjesto Davora Glavine i Mate Židića imenovani Sretan Glavičić i Ivica Šoda Cotić. U obrazloženju je navedeno kako bivši kandidati nisu na te funkcije postavljeni legalno.

U svakom slučaju, tko god bi bio favorit gradske vlasti, s ovakvom konstelacijom snaga će biti jednostavnije provesti natječaj. Naime, od HDZ-ovog kadra ostali su jedino Ante Roso i Joško Lelas koji je, inače, prije svega ipak zaposlenik Imperial Riviere.

Ivona Ćirak

- Oglas -