Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKASvečano finale uspješne Olimpijade čitanja: Djeca dobila medalje i diplome

Svečano finale uspješne Olimpijade čitanja: Djeca dobila medalje i diplome

Jučer je, u punoj dvorani Arte, održana svečana dodjela medalja i diploma djeci koja su tijekom ljeta sudjelovala u “Olimpijadi čitanja”, projektu koji za cilj ima djeci nižih razreda približiti gušt čitanja. Na dodjeli je bilo vidljivo da je bilo podjednako malih čitača kao i čitačica, a djeca su ponosno preuzimala priznanja koja im je podijelila Ana Duvnjak, ravnateljica Gradske knjižnice Makarska.

– Okupili smo se da još jednom proslavimo ljubav prema knjizi i čitanju koju su naši mali korisnici pokazali ovo ljeto sudjelujući u izazovu čitanja „Olimpijada čitanja“.

Preko 60 djece preuzelo je svoje diplome, a više od polovice oko vrata je stavilo zlatne medalje koje su zaslužili popunivši svoj dnevnik čitanja u cijelosti.

Nadamo se da smo djecu motivirali da i ostatak godine budu vrijedni čitači, da otkrivaju radost i ljepotu čitanja u slobodno vrijeme jer knjige i čitanje šire njihov riječnik, proširuju znanje, potiču maštanje o ljudima, mjestima, vremenima i događajima koje do sada nisu upoznali, doživjeli i vidjeli, poručila je Ana Duvnjak.

Podsjetimo da je “Olimpijada čitanja” trajala kroz srpanj i kolovoz te da se radi o projektu pokrenutom od strane Knjižnice i čitaonice Fran Galović iz Koprivnice. Uz Šibenik Makarska je jedini grad koji se priključio ovoj hvalevrijednoj inicijativi, zahvaljujući angažmanu Gradske knjižnice Makarska.

M.D./foto Gradska knjižnica Makarska

 

- Oglas -