Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSVE KRITIČNIJE U SINJU Zbog rasta broja oboljelih uvedene posebne mjere

SVE KRITIČNIJE U SINJU Zbog rasta broja oboljelih uvedene posebne mjere

Sve je kritičnije u Sinju i sinjskoj krajini. Zbog rasta broja oboljelih uvedene su posebne mjere – piše Dnevnik.hr.Imali su samoizolacije razreda po školama, a u susjednim Brnazama imaju troje oboljelih u privatnom domu za starije osobe.

”Koliko ja vidim dosta starijih ljudi se prepalo i već su prestali izlaziti”, kaže Sinjanin Antonio Kovačević.

Inspekcija se naradila u kafićima

Sinj je grad kafića, ima ih više od 50, pa se inspekcija naradila. Grad je, osim nadzora, odredio da se ukidaju sva javna okupljanja i rad umjetničkih društava. Predložio je i prekid sportskih treninga u zatvorenom. I gradska Uprava preventivno kreće u rad u dvije smjene.

”Jer ima ureda s po dvoje ili troje ljudi, pa ćemo ih sada staviti u dvije smjene zbog epidemioloških razloga”, rekla je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Punkt za uzimanje uzoraka za testiranje je postao pretijesan, pa se seli se na novu lokaciju kod nogometnog igrališta Junak. Kod prijevoza pacijenata, kažu, jasno je da je korona ozbiljna.

”Čovjek je ostao bez zraka, gušio se, morali smo ga spašavati”, govori Boris Bikić iz sinjskog Stožera civilne zaštite.

Borba s virusom

No, uvijek ima onih koji ne mare puno za mjere opreza. ”Mlado ludo, staro bez pameti”, kaže Ivica Župić iz Stožera civilne zaštite grada Sinja.

Grad sinjskih junaka sada čeka borba s virusom. Načelnik sinjskog Stožera Igor Vidalina kaže da se dio građana pridržava mjera, a uvijek ima i onih koji to ne rade.

”U svom nadzoru malo nailazimo na probleme u ugostiteljskima objektima jer ne možemo svuda osigurati tu potrebnu distancu. Isto tako, imamo problema i poteškoća u javnom prijevozu i svakodnevno u tim nadzorima razgovaramo s ugostiteljima, poduzetnicima i prijevoznicima i nadamo se da će svi ti razgovori uroditi plodom”, kaže.

Potrebno zajedništvo i odgovornost

Dodaje da je sada više nego ikada potrebna snažna sinergija svih u zajednici, a najveća je odgovornost na građanima. Kada je riječ o sankcioniranju, Vidalina kaže da je županijski Stožer civilne zaštite izdao svoje posljednje upozorenje.

”Svaki sljedeći prekršaj će se kažnjavati. U Sinju smo kao lokalni stožer Nacionalnom predložili nužne mjere za koje očekujemo da će dati rezultate”, poručio je šef sinjskog Stožera civilne zaštite.

M.D. / foto TZ Sinj

- Oglas -