Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotSUBOTA 11. SVIBNJA NA GSC MAKARSKA Memorijalni turnir Mike donosi sportske igre,...

SUBOTA 11. SVIBNJA NA GSC MAKARSKA Memorijalni turnir Mike donosi sportske igre, humanitarnu akciju te koncerte Mile Kekina i grupe Rezerve

U organizaciji udruge Milan Ožić Mike, u subotu 11. svibnja na Gradskom sportskom centru i u parku fra Jure Radića održat će se osmo izdanje tradicionalnog Memorijalnog festivala Mike, koji će i ove godine posjetiteljima ponuditi brojna sportska događanja te bogati glazbeni program.

Kako najavljuju organizatori, uz standardna natjecanja u malom balunu, basketu te povlačenju konopa ovogodišnje je izdanje Memorijalnog turnira Mike obogaćeno i dodatnim natjecanjima u šijavici i boćanju, kao i dječijim igrama kako bi i najmlađi mogli uživati u festivalu.

Što se tiče glazbenog programa, posjetitelje će u parku fra Jure Radića zabavljati DJ Spajić glazbom po svom izboru a čekaju nas i dva izvrsna koncerta – makarske Rezerve, nedavno proglašene najboljim novim bendom u Hrvatskoj, te jedan od naših najpopularnijih glazbenika Mile Kekin, koji će u pratnji svog benda promovirati vrlo uspješni solo album Kuća bez krova. Naravno, kao i u svakom dosadašnjem izdanju, za kvalitetnu spizu pobrinuti će se majstori iz udruge Marendin.

Također, uz tradicionalno prikupljanje prihoda za rad udruge Mike, ovogodišnji festival proći će i u znaku humanitarnog buvljaka pod nazivom Sretni ormar, u kojem će se prikupljati novčana sredstva za pomoć obitelji Hrstić.

– Jedan od noviteta na koji smo posebno ponosni jest to da smo u suradnji s tvrtkom Apfel d.o.o. uspjeli organizirati festival bez plastike za jednokratnu upotrebu, koju smo zamjenili biorazgradivim priborom, tanjurima i čašama, napravljenim od šećerne trske i kukuruznog škroba, te time postali drugi takav festival u Hrvatskoj, a želimo biti i zeleni primjer budućim festivalima i sličnim manifestacijama u našem gradu. Kao i do sada, očekujemo veliki odaziv posjetitelja i naših prijatelja i volontera, s velikom željom da nam svi budu veseli, zdravi i nasmijani tog dana – poručuju iz udruge Mike.

- Oglas -